Počela 15. sezona "Jagodinskog kulturnog leta"

|   Info
Protekle subote, pred brojnom publikom, nastupili DZK „Kablovi i KUD „Sveti Nikola“ iz Trstenika, a već naredne večeri nastupila su tri plesna kluba iz Pomoravlja sa skoro 300 plesača. Nastupi oduševili posetioce
Foto: TV Kopernikus

 

Nova, 15. po redu sezona tradicionalne manifestacije „Jagodinsko kulturno leto“ počela je proteklog vikenda u izletištu „Potok“ na letnoj sceni. U subotu je nastupilo Društvo za kulturu  „Kablovi“ iz Jagodine sa kulturno-umetničkim društvom „Sveti Nikola“ iz Trstenika, dok je u nedelju održano veče modernog plesa.

Društvo za kulturu „Kablovi“ iz Jagodine već godinama unazad sa velikim zadovoljstvom otvara „Jagodinsko kulturno leto“, a ovaj put na sceni su im se pridružili i plesači KUD-a „Sveti Nikola“ iz Trstenika:

-Sa njima sarađujemo već duži niz godina i to je jedno dobro Društvo. Jagodinskoj publici će se predstaviti sa tri, a mi ćemo izvesti šest koreografija. Jagodinska publika imaće priliku da vidi preko 120 učesnika u večerašnjem programu. Nadam se će uživati jer ovo je jedno lepo veče i lepo druženje –rekao je pred početak nastupa Oliver Jovanovski, direktor Društva za kulturu „Kablovi“ iz Jagodine.

Kulturno-umetničko društvo „Sveti Nikola“ ne nastupa prvi put u Jagodini i ovde dolazi sa velikim zadovoljstvom:

-Sarađujemo sa KUD-om „Kablovi“ već duži niz godina. Ovo je nastavak jednog našeg druženja i prijateljstva u Jagodini. Atmosfera je super i ovde je fenomenalno, pogotovo za decu. Atmosfera za igru je odlična i sve pohvale za Vaš grad –rekao je Dalibor Mandžukić, direktor KUD-a „Sveti Nikola“ iz Trstenika.

U nedelju je održano veče modernog plesa. Nastupilo je skoro 300 plesača iz tri pomoravska plesna kluba: „Dream team“ iz Jagodine, „Tutu Dance“ i „DC Team“ iz Paraćina, a bilo je plesača iz Ćuprije:

-Pokazujemo ono što je rezultat našeg rada tokom cele sezone. Tih nekoliko minuta publici će biti uživanje, a deci će puno značiti, pogotovo na ovoj sceni i u ovom lepom ambijentu –rekao je Željko Ilić, direktor plesnog kluba „DC Team“ iz Paraćina.

U publici je bilo ljudi svih generacija koji su uživali kako u nastupu kulturno-umetničkih društava, tako i u nastupu mladih i talentovanih plesača, koji su svojim plesnim umećem, talentom i entuziijazmom oduševili prisutne koji su ih nagradili burnim aplauzima. 

Sa odličnom atmosferom nastavlja se već ovog vikenda. U subotu, 15. juna, sa početkom u 20 časova, na letnjoj sceni izletišta „Potok“ održaće se tradicionalni koncert hora, orkestra i folklornog ansambla Fakulteta pedagoških nauka iz Jagodine. Svi događaji u izletištu „Potok“ besplatni su za posetioce. Organizator je Centar za kulturu „Svetozar Marković“, a pokrovitelj je Skupština grada Jagodine.

Dušan Miletić