Počela 16. sezona rada jagodinskog "Akva parka"

|   Info
„Prošla sezona je bila veoma uspešna uprkos kovid merama, tako da očekujemo da ova bude još uspešnija“ rekao je Ljubomir Krstić, rukovodilac „Akva parka“ u Jagodini
Foto: TV Kopernikus

 

Nova, 16. po redu, sezona rada jagodinskog „Akva parka“ počela je u subotu, 18. juna.

Prvi dan rada nove sezone tradicionalno je besplatan za sve posetioce, pa je tako bilo i ove. Ovaj velelepni kompleks bazena važi za vodeću turističku atrakciju u Srbiji preko leta i za prethodnih 15 sezona, „Akva park“ u Jagodini posetilo je preko 4.700.000 ljudi, na veliko zadovoljstvo rukovodstva.

-U prvih 30 minuta od otvaranja, u „Akva park“ došlo je oko 1000 ljudi, tako da očekujemo da sve bude u najboljem redu. Očekujemo i da bude dobra sezona u zavisnosti od vremenskih uslova. Prošla je bila veoma uspešna uprkos kovid merama, tako da nadamo se da će ova biti još uspešnija –rekao je Ljubomir Krstić, rukovodilac „Akva parka“ u Jagodini. Prema rečima direktora Akva parka u Jagodini Zorana Gligorijevića, petomilioniti posetilac biće i nagrađen.

Vreli junski dan privukao je brojne posetioce koji su mogli već prvog dana da uživaju u svim čarima koje Akva park pruža. Njih je bilo kako iz Jagodine, tako i iz drugih krajeva naše zemlje. Neki su se kupali, bilo je onih koji su iskoristili priliku da „uhvate boju“ na ležaljkama, ali i onih koji su uživali u nekom od restorana. Sve u svemu – utisci su i ovaj put bili i više nego pozitivni.

-Ja sam ovde prvi put. Divno sve izgleda zaista. Fascinirana sam kako je sve organizovano i kako sve dobro izgleda –rekla je turistkinja iz Kragujevca.

-Baš mi se sviđa. Dolazimo ovde svake godine sa društvom i treba „Akva park“ posetiti bar jednom mesečno –istakla je Teodora Mirković iz Paraćina.

-Dolazimo iz Kovina. Super je ovde u „Akva parku“, već smo dolazili par puta. Uvek je ovde dobra atmosfera. Posebno uživam na toboganima –rekao je jedan mladi posetilac.

Od ove godine, važi i novi cenovnik usluga. Celodnevna ulaznica za decu do 12 godina je 400, dok je za odrasle 600 dinara. Za odrasle koji će u Akva parku biti od 15 sati do zatvaranja, cena karte je 400, dok je za decu do 12 godina 200 dinara. Kada su u pitanju posete organizovanih grupa, cena ulaznice za decu do 12 godina je 300, a za odrasle 500 dinara. Cena mesečne karte za decu do 12 godina je 1200, a za odrasle 2400 dinara. Cena sezonske karte za posetioce do 12 godina je 2400, a za odrasle je 4800 dinara. Cena ležaljke sa suncobranom je 100 dinara, dok se korišćenje baldahina naplaćuje 600 dinara. Svi studenti iz Jagodine koji studiraju u drugim gradovima i studenti iz drugih gradovi koji su se opredelili da studiraju u Jagodini moći će besplatno da koriste usluge Akva parka. Od ove godine, besplatno će u Akva park moći da dolaze i svi svršeni maturanti: učenici koji su završili četvorogodišnje ili trogodišnje srednje škole u Jagodini.

Podsećanja radi, Akva park u Jagodini prostire se na tri hektara i u svojoj ponudi ima osam bazena različitih veličina, sistem tobogana od preko 600 metara, ležaljke za 1500 posetilaca i pet restorana. Akva park je za sve posetioce otvoren svakog dana od 10 do 18 sati.

D.M.