Podeljeno 100 paketa socijalno najugroženijim penzionerima u Jagodini i okolnim selima

|   Info
Pomoć sadrži higijenske i prehrambene proizvode, a oni koji su je dobili, istakli su da im mnogo znači
Foto: TV Kopernikus

 

Crveni krst i Udruženje penzionera grada Jagodine, u saradnji sa Skupštinom grada, organizovali su podelu 100 humanitarnih paketa za socijalno ugrožene penzionere sa teritorije grada i okolnih sela. Paketi sadrže prehrambene i higijenske proizvode.

Organizatori ove akcije istakli su da je ovo samo jedan od načina pružanja pomoći onima kojima je najpotrebnija:

-Kriterijum oko podele je uvek isti. Pomoć primaju oni najstariji, najbolešljiviji i oni koji žive sami. Ovaj kriterijum poštuju svim mesni odbori penzionera u gradu i selima i mi ne sumnjamo da će pomoć otići u prave ruke –rekao je Časlav Đorđević, predsednik Udruženja penzionera grada Jagodine.

-Briga o starijima predstavlja veoma značajan segment rada Crvenog krsta Srbije i naše organizacije. U ovim teškim vremenima, ovi paketi svakako će biti veoma značajni za domaćinstva kojima ih budemo podelili. U toku je raspodela 130 paketa u vidu higijene, hrane i brašna. To radimo u saradnji sa Centrom za socijalni rad grada Jagodine i trudimo se da pomognemo onoliko koliko možemo u ovom trenutku –rekla je Tatjana Ristić, sekretar Crvenog krsta u Jagodini.

Predsednici Mesnih odbora grada Jagodine i okolnih sela primili su pakete za penzionere kojima su oni kasnije i uručeni. Oni su istakli da pružanje ove vrste pomoći njima mnogo znači:

-Gledamo da ispunimo one najosnovnije kriterijume i da pomoć ide tamo gde je najpotrebnija. Hvala Crvenom krstu, Udruženju penzionera grada Jagodine i lokalnoj samoupravi na ovoj pomoći –rekao je Dragan Jovanović, predsednik Mesnog odbora penzionera Stadion u  Jagodini.

-Imamo blizu 200 članova. Svake godine, Crveni krst, Udruženje penzionera, kao i Skupština grada Jagodine, izdvajaju jedan deo sredstava za pakete koji se distribuiraju članovima sa najnižim primanjima, koji su bolesni i u teškoj materijalnoj situaciji. Mogu reći da su oni zadovoljni i zahvalni Crvenom krstu, nama i Skupštini grada Jagodine –rekao je Radoslav Trifunović, predsednik Mesnog odbora penzionera sela Ribare.

Mnogi penzioneri članovi su Crvenog krsta u Jagodini, a oni koji su pomoć dobili, napomenuli su da će im u ovom periodu dosta koristiti:

-Mnogo nam znači s obzirom da smo u teškoj materijalnoj situaciji. Živimo od invalidske penzije, snalazimo se sa poslom gde može šta da se radi. Hvala svima od kojih smo dobili pomoć –rekao je Srba Stojković, jedan od primalaca paketa.

Iz Crvenog krsta i Udruženja penzionera grada Jagodine istakli su da će nastaviti sa ovakvim akcijama dokle god za tim bude bilo potrebe.

D.M.