Predškolska ustanova "Pionir" sakupila više od milion dinara za lečenje Koste Dimitrijevića

|   Info
U akciji su učestvovali objekti „Pionir“, „Sunce“ i „Pčelica“, roditelji, donatori, sponzori i radnici vrtića. Svi koji i dalje žele da pomognu, mogu da uplate novac na dinarske i devizne račune, kao i slanjem SMS poruke sa sadržajem 1214 na broj 3030
Foto: TV Kopernikus

 

Ukupno 1.134.938 dinara prikupljeno je za lečenje malog Koste Dimitrijevića tokom trodnevnog humanitarnog bazara koji je Predškolska ustanova „Pionir“ u Jagodini organizovala tokom ove sedmice u objektima „Pionir“, „Sunce“ i „Pčelica“.

U akciji su učestvovali objekti „Pionir“, „Sunce“ i „Pčelica“, roditelji, donatori, sponzori i radnici vrtića. Vrtić „Pčelica“ sakupio je 531.410 dinara, objekat „Sunce“ je uspeo da prikupi 245.310, a „Pionir“ 358.218 hiljada dinara. Tokom bazara, polaznici vrtića prodavali su ručno rađene predmete, uskršnju dekoraciju i slatkiše, a sve u cilju prikupljanja novca za lečenje malog Koste Dimitrijevića, kome je dijagnostikovan disharmoničan razvoj.

-Prezadovoljna sa jer su vaspitači i sestre kao i uvek bili veoma kreativni. Njima je malo potrebno kako bi jedna ideja dobila krila. Bio je veliki odziv roditelja, dece i sugrađana. Jagodina je poznata i po donatorima koje ima, hvala i njima što su se uključili u ovu akciju. Koleginice su dale poseban doprinos jer je Kosta unuk jedne od njih, tako da je to bila još veća želja i motivacija da se pomogne –rekla je Violeta Nikolić, direktorka Predškolske ustanove „Pionir“ u Jagodini.

Bazaru u vrtiću „Pčelica“ prisustvovao je i Veljko Dimitrijević, Kostin tata.

-Velika je zahvalnost za svaku akciju koja je pokrenuta za mog Kostu. Drago mi je da vidim da su ljudi otvoreni da pomognu jedni drugima i što na taj način pravimo naše društvo boljim nego što jeste –rekao je Veljko.

Iz Predškolske ustanove „Pionir“ istakli su da se nadaju da će se količina novca potrebna za lečenje ovog mališana uskoro i prikupiti, kao i da će pomagati kad go bude bilo potrebno. Kosti je za lečenje potrebno nešto više od 10 miliona dinara, a svi koji žele da pomognu to mogu uraditi uplatom novca na dinarske i devizne račune, kao i slanjem SMS poruke sa sadržajem 1214 na broj 3030.

D.M.