Predstava "Čudna šuma" izvedena i u Jagodini

|   Info
„Predstava govori o značaju zaštite životne sredine i drago mi je što je veliki broj dece ovde danas“ rekao je glumac Milan Prljeta
Foto: TV Kopernikus

 

Manifestacija „Jagodinsko kulturno leto“ svojim sadržajem trudi se da zadovolji sve starosne generacije: od najmlađih do onih starijih. Pre desetak dana, na Letnjoj sceni izletišta „Potok“ izvedena je predstava „Čudna šuma“ pozorišta „Teatrić“ iz Beograda.

Sa decom se tog dana družila tročlana glumačka ekipa, a sama predstava nosi značajnu poruku o važnosti očuvanja životne sredine:

-Predstava govori o podizanju svesti o zaštiti životne sredine. Uvek moramo da vodimo računa o svojoj sredini. Jedna rečenica kaže da nije patriota onaj koji okači zastavicu na retrovizor svog automobila, već je patriota onaj koji baci papirić u kantu za smeće. Upravo o tome govori ova predstava, da širimo svest o zaštiti životne sredine, ne samo kod najmlađih,već i kod njihovih roditelja. Meni nije prvi put da nastupam u Jagodini. Ja sam oduševljen ovim ambijentom i svešću ljudi koji posećuju ove manifestacije. Ova scena je jako lepa, a ovaj prostor odaje utisak dodatne svežine –rekao je glumac Miljan Prljeta.

Posetioci su uživali u predstavi i glumce nagradili burnim aplauzima. Pokrovitelj manifestacije je Skupština grada Jagodine, a organizator Centar za kulturu „Svetozar Marković“. Svi događaji u izletištu „Potok“, besplatni su za sve posetioce.

Dušan Miletić