Prijatan susret dveju generacija u Jagodini

|   Život
Srednjoškolci izveli prigodan program za stanare Gerontološkog centra, te su za to i nagrađeni burnim aplauzima publike
Foto: TV Kopernikus

 

Jagodinski Dom učenika srednjih škola priredio je proteklog četvrtka zanimljiv kulturno-umetnički program za stanare Gerontološkog centra u prostorijama ove ustanove u Jagodini.

Na takmičenjima Domova učenika srednjih škola u kulturi i sportu, deca jagodinskog Doma učenika ostvaruju zapažene rezultate i svoju ustanovu predstavljaju u najboljem mogućem svetlu. Program koji su srednjoškolci priredili za ta takmičenja odlučili su da ponove, ovaj put za stanare jagodinskog Gerontološkog centra. Njihov četrdesetominutni program sastojao se iz plesnih, pevačkih, poetskih i glumačkih tačaka, a Violeta Pešić, vaspitač u Domu učenika istakla je da deci svaki nastup predstavlja veliko zadovoljstvo:

-Ovaj nastup je veliko zadovoljstvo kako za nas, tako i za decu. Čula sam da u Gerontološkom centru gostuju i vrtići i srednje škole sa svojim programima, pa smo na takvu ideju došli i mi. Koliko deci sve ovo znači, govori i podatak da smo pre mesec dana imali nastup, ali od tada nismo imali nijednu probu. Oni su rekli da bez probe neće da nastupaju u Gerontološkom centru, jer žele da se predstave u najboljem mogućem svetlu. Znači, nije im svejedno –rekla je Pešić.

Geronotološki centar u Jagodini redovno priređuje različite kulturno-umetničke sadržaje za svoje stanare. Prema rečima radno-okupacionog terapeuta Vladimira Ilića, stanari su veliki ljubitelji glume. Kako u sklopu Gerontološkog centra postoji i dramska sekcija, ovakvi nastupi znaju da im budu veoma inspirativni:

-Mi smo ovde jedna velika porodica. Svaki događaj ima neprocenjivu vrednost i uspeli smo u tome da im ta vrednost postane svakodnevnica. Za ljude koji dođu prvi put ovde, to je nešto veliko i neverovatno, jer do sada nisu imali prilike da vide tako nešto. Naš veliki uspeh je taj što su oni prestali da se iznenađuju time, jer su na predstave ovakvog tipa navikli. Kada vide sve ovo, oni pokazuju želje i afinitete da ovako nešto i sami naprave i da se na sličan način predstave drugim službama na nekim njihovim manifestacijama –rekao je Ilić.

Nastupi srednjoškolaca izazvali su burne aplauze publike, a sudeći po odličnoj atmosferi koja je vladala tokom priredbe, sigurno je da će ovakvih nastupa u ovoj ustanovi biti i češće.

Dušan Miletić