Probe za novu predstavu GPJ uveliko u toku

|   Info
Predstava "Skapenove podvale" igra se po tekstu Molijera, a u režiji Tome Trifunovića. Premijera se očekuje sedmog septembra u sali Centra za kulturu „Svetozar Marković“ u Jagodini
Foto: TV Kopernikus

 

Nova predstava Gradskog pozorišta Jagodine, „Skapenove podvale“, uveliko su u toku. Igra se po tekstu Molijera, a u režiji Tome Trifunovića. Prema njegovim rečima, radi se o renesansnoj komediji, a Trifunović je ujedno istakao i da se nada pozitivnoj reakciji publike:

-To je jedna vesela igra o ljubavi i ljubavnim jadima. Probe su u toku, uprkos epidemiji. Zahtevno je, jer u predstavi ima dosta ljudi, pokreta i jurnjave. Najbitnije je da se to publici sviđa. Ja sve što radim, radim za publiku. Takav sam bio i dok sam ja bio akter. Kada narod dođe u pozorište, treba da uživa, da u njemu zaboravi na svakodnevne muke i da iz njega izađe veseo –rekao je Trifunović i dodao da se scenografija radi po ideji pokojnog Laleta Đurovića, a kostimi po ideji takođe pokojne Ane Nestorović.

Radi se o ansambl predstavi u kojoj će igrati deset glumaca Gradskog pozorišta Jagodine: Petar Mitić, Bojan Miloradović, Nenad Petrović, Dragan Milić, Momir Nikodijević, Nedeljko Milanović, Violeta Pešić, Marija Debeljaković, Jelena Jovanović i Milena Petrović:

-Moja uloga je, kao i svima druga, komplikovana s obzirom da se radi Molijer. Samim tim i mi smo malo više angažovani tokom rada na predstavi. Probe su počele, rad za sada ide super. Ima nas deset u podeli, muških i ženskih ravnopravno. Malo su više angažovani muški, nego ženski likovi, ali to nije bitno za glavnu priču. Predstava je opuštajuća, očekivanja su velika i nadamo se da će dobro proći –rekao je Mitić, koji u predstavi igra Silvestera.

Asistent reditelja je Marija Miladinović. Premijera predstave, kojom će otvoriti novu pozorišnu sezonu, očekuje se u četvrtak, sedmog oktobra, u sali Centra za kulturu „Svetozar Marković“ u Jagodini. Podsećanja radi, Gradsko pozorište Jagodine postiglo je velike uspehe u prethodnoj sezoni. Predstave „Crna dama“ i „Opet plače, al' sad od sreće“ naišle su na pozitivne reakcije publike, a glumci su za svoje uloge osvojili i nekoliko nagrada.

D.M.