Promovisan vodič za rad sa decom sa smetnjama u razvoju u Jagodini

|   Info
Događaju su prisustvovali predstavnici Škole za decu oštećenog sluha i govora „11. maj“, njihove kolege iz drugih škola: kako u Jagodini, tako i u Pomoravskom okrugu. Prisutni su bili i predstavnici Školske uprave grada Jagodine, kao i Silvana Pavlović, predsednica Zajednice škola za decu sa smetnjama u razvoju
Foto: TV Kopernikus

 

Vodič za nastavnike tipičnih škola za rad sa učenicima sa smetnjama u razvoju predstavljen je javnosti proteklog petka u ambijentu restorana “Tigar” u Jagodini.

Vodič je nastao kao proizvod Erazmus plus projekta koji nosi naziv „Upoznaj me da bi me naučio“, a koji su zajedničkim snagama sproveli projektni timovi iz škole za decu oštećenog sluha i govora „11. maj“ u Jagodini i Specijalne srednje tehničke škole za učenike sa smetnjama u razvoju iz Kluža, u Rumuniji. 

Prema poslednjim podacima, u svim školama Pomoravskog okruga, u redovnom sistemu obrazovanja nalazi se više od 600 učenika sa nekom smetnjom u razvoju.

-Pre same izrade vodiča, radili smo istraživanja i očekivanja nastavnika. Došli smo do zanimljivih podataka. Čak 87 posto nastavnika je u istraživanju navelo da je do sada bar jednom imala učenika sa smetnjom u razvoju, što znači da je veliki broj dece obuhvaćen u redovnom sistemu obrazovanja. Dobili smo i potvrdne informacije šta bi trebalo da bude u vodiču. Nadam se da će im mnogo značiti u radu sa učenicima sa smetnjama u razvoju i da će unaprediti njihovo obrazovanje. Na ovaj način, želimo da im obezbedimo što bolje obrazovanje i jednake mogućnosti u obrazovnom sistemu –rekao je Jovan Gavrilović, defektolog u Školi za decu oštećenog sluha i govora “11. maj” u Jagodini.

Promociji vodiča u Jagodini prisustvovali su predstavnici škole „11. maj“, kao i njihove kolege iz drugih škola: kako iz Jagodine, tako i iz ostalih opština Pomoravskog okruga. Među prisutnima su bili i predstavnici Školske uprave grada Jagodine, kao i Silvana Pavlović, predsednica Zajednice škola za decu sa smetnjama u razvoju. 

Iz škole „11. maj“ istakli su da su u vodiču predstavljene tri smetnje u razvoju, kao i to da im je u planu da sprovedu još jedan projekat kojim će  obuhvatiti ostale vrste smetnji. Takođe, želja im je da ovaj vodič predstave širom naše zemlje: kako na Danima defektologa, tako i na drugim redovnim događajima koje organizuju škole iz redovnog sistema obrazovanja.

D.M.
 

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.