Radojičić: Popunjenost prevoza 50 odsto

|   Info
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je u većini vozila javnog prevoza procenat popunjenosti bio oko 50 odsto, a na šest linija do 70 odsto, pa će se sledećih dana "razmatrati povećanje broja vozila" na tim linijama, saopšteno je danas iz gradske uprave.
Foto: TV Prva

 

Izvor: TV Prva, FoNet

Od kontrolisanih 414 autobusa, u njih 56 bilo je po nekoliko osoba koje nisu nosile maske. Ipak, generalno, više od 90 odsto građana koristi maske u javnom prevozu i Beograđani u velikoj meri poštuju propisane epidemiološke mere, rekao je Radojičić televiziji Prva.

Posle odluke Gradskog štaba za vanredne situacije da se pojačaju kontrole rada i poštovanja propisanih epidemioloških mera u ugostiteljskim i trgovinskim objektima,  tokom noći kontrolisana su 92 objekta, kao i 29 prodavnica trgovinskih lanaca, a napisano je šest prekršajnih kazn, precizirao je on.

Кako je naglasio, najveći problem u ugostiteljskim objektima bilo je nenošenje maski i nepoštovanje distance, te je građanima poručio da nije vreme za velika okupljanja i žurke.

Beograd jeste poznat kao grad u koji, u redovnim okolnostima, dolaze i mnogi turisti iz okruženja, između ostalog, zbog provoda i zabave. Međutim, nije vreme za to, sve dok se ne izborimo sa epidemijom, ukazao je on.