Repertoar Narodnog pozorišta u Nišu

|   Život
Ove nedelje, na repertoaru Narodnog pozorišta nalaze se predstave "Kako vam drago" i "Putujuće pozorište Šopalović".

 

U četvrtak, 29. oktobra, publika će biti u prilici da vidi predstavu "Kako vam drago", sa početkom u 20 časova, koja je rađena po tekstu Vilijama Šekspira, u režiji Nikite Milivojevića, koja je nastala kao saradnja Narodnog pozorišta Niš, Kruševačkog pozorišta i Internacionalnog Nišvil džez teatarskog festivala. Ova romantična, pastoralna komedija nastala oko 1600. god. prati sudbinu dvoje zaljubljenih mladih, koji su proterani iz svojih domova. Ova predstava će biti odigrana i 28. oktobra u Kruševačkom pozorištu.

Predstavom "Putujuće pozorište Šopalović", po tekstu Ljubomira Simovića, u režiji Tatjane Mandić Rigonat, koja je na repertoaru u subotu, 31. oktobra, sa početkom od 20 časova, Narodno pozorište Niš završava oktobarski repertoar i publici najavljuje mesec novembar. U Simovićevoj drami, baš kao kod Dostojevskog, lepota je ta koja spašava svet, koja ima snagu da preobrazi, dovede do samospoznaje, da dovede zločinca do pokajanja.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta od 10-20 časova, dok je ulaz moguć uz korišćenje zaštitnih maski.