Resavski sirevi u rangu francuskih

|   Info
U Tehničkoj školi u Despotovcu nedavno je održano je kulinarsko takmičenje u pravljenju najboljeg sira.

Resavski kraj ne samo da je bogat prirodnim lepotama, već i izvrsnim kulinarskim užicima. Tradiciju pripremanja čuvenih etno jela ovog kraja pokušavaju da otrgnu od zaborava učenici Tehničke škole, kulinarskog smera, koji na svakom takmičenju osvajaju mnogo medalja i pohvala. Jedno od takvih bilo je organizovano tokom protekle sedmice u njihovoj školi, na temu pripreme sireva. U konkurenciji je bilo devet pojedinaca a prvorangirani su: Kristina Ilić 1. mesto, Marko Miladinović 2. mesto i Jovan Jovanović  3. mesto. 
Predsednik žirija bio je profesor kuvarstva Dejan Novaković, a članovi Daniel Lekin, Aleksandra Dimitrijević, Aleksandar Kovačić, Vesna Miladinović i direktor Kancelarije za mlade u Despotovcu Nenad Božić, koja je donirala medalje za najbolje made kulinare.
Tehnička škola u Despotovcu ovde ne staje, pa će tokokom decembra biti organizovano takmičenje u pripremi najukusnije proje i kačamka, u januaru će se birati najlepši slavki kolač, dok su februar i mart u znaku slatkih đakonija i takmičenja u pripremi najlepše torte, odmžnosno posnih i mrsnih kolača.
Proleće je rezervisano za takmičenja u pripremi  jela po izboru (pasulj, gulaš, paprikaš, čorbe i jela sa roštilja) u aprilu mesecu, a maj za gibanice, nadaleko poznate u resavskom kraju.
T.Mitrović

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar