Ruski motociklisti "Noćni vukovi" obradovali mališane u Jagodini sa 50 slatkih paketića

|   Info
Roditelji i deca su presrećni, iz organizacije su istakli da im je zadovoljstvo što su deci na ovaj način izmamili osmehe na licima
Foto: TV Kopernikus

 

Povodom Dana Svetog Save, a na inicijativu Vlade Moskve, Federacija mototurizma Rusije i Udruženje ruskih motociklista “Noćni vukovi”, uručili su  50 božićnih i novogodišnjih paketića deci u Srbiji, ali i u gradovima i mestima regiona. Darovi su stigli i u jagodinski Crveni krst, gde su, uz pomoć volontera ove humanitarne ustanove,  uručeni deci čiji su roditelji na programu Narodne kuhinje.

Iz organizacije su istakli da su veoma zadovoljni što učestvuju u ovoj akciji:

-Velika je čast i veliko zadovoljstvo što smo danas ovde, kao i to što smo uručili paketiće deci kojoj to mnogo znači –rekao je Lazar Đurić, prijatelj Udruženja ruskih motociklista “Noćni vukovi”.

Podršku realizaciji ove akcije, pored gorepomenutih institucija, pružili su i Ambasada Rusije, Ruski dom, kao i Fond jedinstva pravoslavnih naroda. Ovim gestom Dan Svetog Save dodatno je ulepšan velikom broju mališana – naročito onima kojima ovakav vid pažnje mnogo znači, a koji su sa radošću primili paketiće od donatora.

D.M.