Sve odluke usvojene jednoglasno

|   Info
U Jagodini je održana 19.sednica Skupštine grada na kojoj su sve tačke usvojene jednoglasno-
Foto: televizija Kopernikus

Sednicom je predsedavao predsednik skupštine Dragan Marković Palma.

Odbornici su najpre usvojili predlog odluke o završnom računu budžeta grada za 2017.godinu. Kako se navodi u izveštaju, ukupno ostvareni prihodi i primanja budžeta grada Jagodine u 2017.godini iznose 2.297.759.126 dinara i u odnosu na plan ostvareni su sa 81,59 odsto. U sličnom procentu ostvareni su i rashodi budžeta grada u 2017.godini, tačnije 81,97 odsto u odnosu na plan. Najveći deo rashoda u iznosu od 896.514.411 dinara odnosi se na oblast društvenih delatnosti, a to su obrazovanje, kultura, fizička kultura, dečija i socijalna zaštita.

Između ostalog, odbornici su usvojili odluku o pokretanju inicijative za unapređenje zajedničke saradnje jedinica lokalne samouprave Pomoravskog okruga, odnosno grada Jagodine i opština Ćuprija, Paraćin, Rekovac, Despotovac i Svilajnac. Kako se navodi u materijalu, buduća saradnja ovih gradova će se bazirati na razmeni iskustava, zajedničkom finansiranju projekata od opšteg interesa, kao i uspostavljanja boljih privrednih, socijalnih i kulturnih veza. A sve u cilju unapređenja kvaliteta života stanovnika svih gradova Pomoravskog okruga.

Odbornici su usvojili i predlog odluke o plaćanju doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje i doprinosa za zdravstveno osiguranje za lica koja samostalno obavljaju umetničku ili drugu delatnost u oblasti kulture. Kako se navodi u odluci, Gradska uprava za društvene delatnosti objavljuje na zvaničnoj internet prezentaciji grada Jagodine javni poziv koji traje od 1.do 15.oktobra. Lica koja se privaljuju moraju da ispune kriterijume propisane u odluci.

Na sednici su usvojeni i predlozi rešenja o davanju saglasnosti na izmene finansijskih planova za 2018.godinu Zavičajnog muzeja, Predškolske ustanove ,,Pionir“ i Narodne biblioteke ,,Radislav Nikčević“ u Jagodini.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar