Trinkijeri potpisao za Bajern, ko će biti novi trener Partizana?

|   Sport
Nezvanično, do raskida saradnje sa Partizanom došlo je zbog toga što nije postignut dogovor o finansijskim uslovima, a italijanski trener je verovatno očekivao i garantovan budžet za narednu sezonu. U medijima se kao najizglednija zamena spominje dosadašnji pomoćni trener Vlado Šćepanović, ali se može očekivati da će on zajedno sa ostatkom tima saradnika pratiti Trinkijerija i u Bajernu. Mogući kandidati su i Vlade Androić, koji već godinama sarađuje sa Željkom Obradovićem i Zvezdan Mitrović, crnogorski trener koji je vodio Asvel, Monako, Budućnost i druge klubove.
Foto: KK Partizan

 

Andrea Trinkijeri je potpisao ugovor sa Bajernom, potvrdili su iz nemačkog kluba. Dosadašnji trener Partizana u Bajernu je obnovio saradnju sa sadašnjim sportskim direktorom ovog kluba Danielom Baezijem, sa kojim je radio i u Bambergu.

Nezvanično, do raskida saradnje sa Partizanom došlo je zbog toga što nije postignut dogovor o finansijskim uslovima, a italijanski trener je verovatno očekivao i garantovan budžet za narednu sezonu.

Pretpostavlja se da će Trinkijeri u Bajernu imati dosta bolje uslove, a još uvek nije poznato ni koliko će trajati ugovor.

 

KO ĆE NASLEDITI TRINKIJERIJA?

Nakon što je odlazak Andree Trinkijerija ozvaničen, najvažnije pitanje za Partizan je ko će naslediti trenera koji je sa crno-belima prošle godine osvojio trofeje u ABA Superkupu, Kupu Radivoja Koraća, ali i odveo tim u završnicu Evrokupa sa najboljim rezultatima od svih učesnika ovog takmičenja, uz podsećanje da je Partizan obezbedio prvo mesto i pred plej-of regionalne lige.

U medijima se kao najizglednija zamena spominje dosadašnji pomoćni trener Vlado Šćepanović, ali se može očekivati da će on zajedno sa ostatkom tima saradnika pratiti Trinkijerija i u Bajernu.

Mogući kandidati su i Vlade Androić, koji već godinama sarađuje sa Željkom Obradovićem i Zvezdan Mitrović, crnogorski trener koji je vodio Asvel, Monako, Budućnost i druge klubove.