U Jagodini obeležen Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge

|   Info
“Ne postoje lake i teške droge, sve one su teške” rekla je Tatjana Ristić, sekretar Crvenog krsta tokom ulične akcije podele letaka u Jagodini
Foto: TV Kopernikus

 

Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge obeležen je u petak 26. juna i u Jagodini.

Gradska organizacija Crvenog krsta je tim povodom organizovala uličnu akciju podele letaka, sa ciljem da skrene pažnju javnosti o štetnim efektima droga i značaju mobilisanja celokupnog društva za uključivanje u aktivnosti suzbijanja njihovog korišćenja. Tokom akcije, ciljna grupa bili su mladi ljudi, jer prema statističkim podacima, oni najčešće dolaze u kontakt sa njom:

-Trudimo se da u okviru zdravstveno preventivnog rada delujemo tako da niko ne poželi ni da proba. Pod onim sloganom “lake i teške droge” - sve droge su teške i mogu da izazovu trajnu zavisnost. Jedan od podataka Instituta za javno zdravlje je taj da je oko 50 hiljada korisnika droge u našoj državi registrovano i to je svakako zabrinjavajuće –rekla je Tatjana Ristić, sekretar Crvenog krsta u Jagodini.

Sa ove akcije, volonteri Crvenog krsta su poslali jasnu poruku da je svako korišćenje droga opasno, da se treba odupreti pritisku, kao i da u životu ima mnogo lepših i važnijih stvari na koje možemo da se fokusiramo.

D.M.