U Jagodini obeležen Međunarodni dan joge

|   Info
Svakog ponedeljka i petka, u jagodinskom Akva parku od 19:30, biće držani besplatni časovi joge. Instruktorke su Biserka Jakovljević i Danijela Tanevska
Foto: TV Kopernikus

 

Međunarodni dan joge obeležen je širom sveta, a tako je bilo i protekle subote u ambijentu jagodinskog Akva parka. Iako je zvaničan datum 21. jun, u našoj zemlji je zbog trenutne situacije obeležen nešto kasnije nego što je to uobičajeno.

Jagodina je već šest godina unazad uključena u obeležavanje ovog datuma, a inicijator ove manifestacije je Ambasada Republike Indije u Beogradu. Ona je kao i svake godine obezbedila opremu za vežbanje:

-Njima je jako drago što se Dan joge obeležava i u Jagodini. Oni žele da promovišu ne samo zdrav život, već i život u jednoj harmoniji, kao i to da se te drevne veštine iz Indije prenesu i po drugim zemljama. Za vreme vanrednog stanja pokazalo se da su ljudima potrebni dobar imunitet, mir, spokoj i zdravlje da bi ostali duhovno, psihički i fizički zdravi. Ova drevna veština upravo u tome i pomaže, da čovek bude u harmoniji sa samim sobom –rekla je Biserka Jakovljević, instruktorka joge.

Joga je već godinama unazad popularna među svim generacijama stanovništva, a naročito među ženskom populacijom, što se pokazalo i tokom ovog javnog časa koji su držale instruktorke Biserka Jakovljević i Danijela Tanevska. Pokrovitelji događaja bili su grad Jagodina i Jagodinski sportski savez. Svi koji žele da nauče jogu, to će moći da urade svakog ponedeljka i petka u jagodinskom Akva parku u terminu od 19:30 minuta, a časovi su besplatni za sve zainteresovane.

D.M.