U Svilajncu otvorena italijanska fabrika Ariston

|   Info
Italijanski Ariston svečano je otvorio fabriku u industrijskoj zoni “Veliko polje”u Svilajncu i zaposliće oko 100 radnika, a proizvodiće grejače za najveće svetske proizvođače bele tehnike. To je četvrti strani investitor koji je ove godine otvorio svoje pogone u Svilajncu.
Foto KCN TV

Kompanija “Ariston” je proširila svoj prvobitni plan i sada u Svilajncu ima proizvodnu halu od preko 4000 metara kvadratnih. Ovo je investicija vredna preko 3 miliona evra, a kako kažu investitori, iako su bile u opciji mnoge istočnoevropske države, oni su ipak izabrali Srbiju i Svilajnac.
 -Srbija nam se među zemljama istočne Evrope najviše dopala jer ima jedinstvenu kombinaciju ekonomskih faktora. Jako sam srećan što nam se pružila prilika da otvorimo fabriku ovde. Imamo velika očekivanja kada se radi o jednoj ovako velikoj fabrici i ovako značajnom početku. Izabrali smo Svilajnac jer naša strategija podrazumeva ostvarivanje dobrog partnerstva a ovde smo jako dobro primljeni, rekao je Karlo Germano Ravina, predsednik “Termovata”
Opština Svilajnac je još jednom dokazala da može da bude partner i velikim kompanijama kao što je “Ariston” , izjavio je na otvaranju fabrike predsednik opštine Svilajnac, Predag Milanović.
-Radili smo preko dve godine na ovom projektu. Ariston je značajna firma za Srbiju, a i za Svilajnac je posebno bitan. Opština Svilajnac je još jednom dokazala da može da bude partner i velikim kompanijama, pa je ovo prilika da pozovem ostale italijanske investitore, koji imaju svoje pogone u Srbiji, da razmišljaju o dolasku u Svilajnac, izjavio je na otvaranju predsednik opštine Svilajnac, Predag Milanović. 
Otvaranju fabrike “Ariston” je prisustvovao i ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo, koji je ovom prilikom istakao značaj saradnje Italije i Srbije, poželevši “Aristonu” uspešan početak proizvodnje i pridruživanje ogromnom broju italijanskih investitora koji već uspešno posluju u Srbiji. 
Fabrika „Termovat“ zaposliće stotinu radnika iz Svilajnca i okoline. Pošto je u sastavu „Ariston grupe“, komponente iz Svilajnca biće deo kućne i profesionalne tehnike u više od 140 zemalja sveta.
T.Mitrović