Ukrajinci posetili Jagodinu

|   Život
Posetioci obišli Zoološki vrt „Tigar“, izletište „Potok“, Akva park i Muzej voštanih figura. Utisci su odlični, te su mnogi poručili da će se ponovo vratiti u Jagodinu
Foto: TV Kopernikus

 

Jagodina je zahvaljujući brojnim turističkim atrakcijama glavna destinacija mnogobrojnih turista iz naše zemlje. Muzej voštanih figura, Akva park, zoološki vrt „Tigar“ i izletište „Potok“ vrve od posetilaca ne samo tokom letnje sezone, već i tokom cele godine. Osnovne škole iz cele Srbije Jagodinu redovno posećuju u okviru ekskurzija i odavde uglavnom nose veoma pozitivne utiske.

Ovaj put, lepote Jagodine priliku je imalo da vidi više od 100 ljudi iz Ukrajine. Naime, posle uspešno završenog takmičenja u plesu i pevanju u Grčkoj, oni su odlučili da naprave pauzu u jednom od najposećenijih gradova u Srbiji. Tom prilikom, obišli su sve destinacije o kojima se priča naširoko: Muzej voštanih figura, Akva park, zoološki vrt „Tigar“ i izletište „Potok“. U pauzi između razgledanja znamenitosti, pitali smo ih za utiske:

-Svratili smo ovde kako bi obišli sve znamenisti grada. Prvi put sam u Jagodini, ali ne i u Srbiji. Dolazila sam ovde više puta, zato što mi brat živi u Novom Sadu. Mnogo mi se sviđa vaša zemlja kao i Jagodina, koji je divan grad -rekla je En Arjacka.

-Ovo mesto je jako lepo, kao i životinje ovde. Najviše su nam se dopali majmun koji se igrao sa nama i papagaji. Ovde smo zaista uživali i mislim da ćemo doći ponovo -istakla je Viktorija Agjun.

-Jagodina je jako lep grad, baš kao i vaš Zoološki vrt. Najviše su mi se dopali lav i majmun sa kojim smo se igrali. Ako me životni put nanese, sigurno ću opet ovde doći –rekla je Solana Biljincka.

Posetioci su najpre obišli Muzej voštanih figura, gde su imali prilike da vide sve postavku koju čini preko 30 figura najzmanetnijih ličnosti kako starije, tako i novije istorije poput Svetog Save, Patrijarha Pavla, Josipa Broza Tita, Novaka Đokovića, Vladimira Putina i drugih. Potom su se zaputili u Akva park. Iako zbog vremenskih uslova nisu mogli da se kupaju, imali su prilike da vide izuzetan kompleks od nekoliko bazena i velikih tobogana, što ja njih ostavilo veoma pozitivan utisak. U izletištu „Potok“ su i te kako mogli da uživaju u veličanstvenoj prirodi. Naravno, veštački vodopad je privukao veliku pažnju, tako da je slikanje pored njega bilo neizbežno. Turisti iz Ukrajine posetili su i zoološki vrt „Tigar“ gde su imali prilike da vide životinje svih vrsta: od ptica, preko zmija i guštera, pa sve do lava, tigra, majmuna, žirafe i drugih životinja. 

Sudeći po njihovim osmesima i odličnom raspoloženju sa kojima su se zaputili u rodnu zemlju, sasvim je sigurno da im ova poseta neće biti poslednja i da će im i te kako ostati u najlepšem sećanju.

Dušan Miletić