Upis dece u jagodinske vrtiće još uvek aktuelan

|   Info
„Svi roditelji i deca moći će da dobiju svoje mesto, jer u ovom gradu neće biti liste čekanja. Pozivamo sve roditelje da dođu što pre i upišu svoje dete“ rekla je Violeta Nikolić, direktorka Predškolske ustanove „Pionir“ u Jagodini
Violeta Nikolić, direktorka PU "Pionir" u Jagodini: Foto TV Kopernikus

 

Upis dece u jagodinske vrtiće još uvek je aktuelan. Svi mališani sa teritorije grada Jagodine biće upisani u željene vrtiće. Ove godine, oko 2000 mališana raspoređeno je u sedam gradskih i preko 20 seoskih objekata, što je sličan broj kao i ranijih godina. Deca su u objektima smeštena u zavisnosti od mesta stanovanja:

-U maju mesecu ove godine izvršili smo prvi krug upisa dece u vrtić. U pripremni predškolski program upisano je oko 452 deteta na teritoriji grada Jagodine i u dve škole imamo oko 25 predškolaca. Na teritoriji sela koja pripadaju gradu Jagodini imamo 124 predškolaca na pripremnom-predškolskom četvoročasovnom programu i upisali smo oko sedamdesetoro dece mlađeg uzrasta koja takođe mogu da budu na četvoročasovnom programu. Roditelji su podnosili prijave i na osnovu njih formirali smo grupe i istakli smo spiskove tih grupa na glavnom vrtiću, „Pioniru“. Trudili smo se da ispoštujemo sve želje roditelja i u 90 posto slučajeva jeste tako. Nismo popunili sve kapacitete, još uvek ima mesta. Roditelji koji nisu na vreme podneli prijave za upis svoje dece, mesto za svoje dete mogu da dobiju onde gde ne prelazimo zakonske propise što se tiče broja dece po grupama, tako da ćemo tu decu primiti tamo gde imamo preostala slobodna mesta. Uveliko radimo na adaptaciji postojećih objekata i proširivanju kapaciteta, tako da će svi zainteresovani roditelji i deca moći da dobiju svoje mesto i u našem gradu neće biti liste čekanja. Pozivamo sve roditelje koji bi želeli da upišu decu u vrtić, a iz nekih razloga nisu stigli ili nisu uspeli, da dođu i da to što pre učine da bi imali svoje mesto i da bi deca od prvog septembra krenula u vrtić –rekla je Violeta Nikolić, direktorka Predškolske ustanove „Pionir“ u Jagodini.

Cena boravka dece u jagodinskim vrtićima nije se menjala ni ove godine i među najnižima je u Srbiji. Iznosi 3980 dinara, a postoji veliki broj dece sa određenim povlasticama tokom plaćanja.

Dušan Miletić