Uspešno završena humanitarna vožnja jagodinskih biciklista

|   Info
“Utisci su fenomenalni. Uspešno smo prezentovali akciju, grad i našu državu” rekao je jedan od biciklista Dejan Antonijević, po završetku akcije “Budi brža od kancera”
Foto: TV Kopernikus

 

Humanitarna tura jagodinskih biciklista pod nazivom “Budi brža od kancera” uspešno je završena 6. jula u Jagodini. Udruženje “Jagodinski biciklisti” već pet godina zaredom uspešno realizuje ovu akciju. Ovaj put za devet dana vožnje prešli su 600 kilometara vozeći do Rumunije sa željom da i ove godine skrenu pažnju javnosti na potrebu prevencije i lečenja raka grlića materice i ostalih reproduktivnih organa:

-Utisci su fenomenalni. Tura je bila duga nekih 630 kilometara. Išli smo do Drobete-Turnu Severin, grada u Rumuniji, preko Ramske tvrđave, Golupca, Donjeg Milanovca, Lepenskog vira i Kladova. Tamo gde smo dolazili bilo je odlično. Prezentovali smo naš grad, našu akciju, samim  tim i našu državu. Žena bi svake godine bar jednom trebalo da ode kod ginekologa na pregled jer je rak grlića materice izlečiv ako se otkrije u ranom stadijumu –rekao je Dejan Antonijević, član Udruženja “Jagodinski biciklisti”.

Podsećamo da je biciklističku vožnju za zdravlje žena osmislila grupa onkologa iz Austrije koja već duži niz godina propagira podršku zajedničkoj borbi pod nazivom “Budi brža od kancera”.

Dušan Miletić