Vesić: Deonica važna zato što će tu biti izgrađeni Nacionalni stadion i novi sajam

|   Info
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić izjavio je danas da je deonica auto-puta "Miloš Veliki" od Novog Beograda do Surčina, koja je otvorena sinoć, važna zato što će u tom delu grada biti izgrađeni Nacionalni stadion i novi sajam.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet, RTS

U intervjuu za RTS, on je rekao da će ta saobraćajnica značiti svima koji iz Beograda auto-putem "Miloš Veliki" kreću ka Čačku i Požegi, kao i onima koji dolaze istim putem putem u Beograd.

"To je pravac u kojem će se Beograd ubuduće razvijati, jer tako se jedan grad i razvija, kada se izgrade veliki infrastrukturni projekti, oko njih počinju da niču privatni i drugi objekti", rekao je Vesić.

On je najavio a će u junu biti završena i obilaznica oko Beograda, odnosno njen deo do Bubanj Potoka.

"Kada se završi deo obilaznice do Bubanj Potoka, videćete koliko će biti rasterećenija Gazela i sam centar grada jer oni koji su u tranzitu neće više morati da prelaze preko Gazele, imaće obilaznicu u punom profilu", naglasio je Vesić.

"To će biti istovremeno i železnička i drumska obilaznica. Time ćemo potpuno završiti obilaznicu oko Beograda. Ko god dolazi iz Banata, Pančeva, Vršca ili Zrenjanina neće morati da ulazi u centar grada, već će preko obilaznice moći da izađe na Bubanj Potok", rekao je ministar.

On je naveo da će biti izgrađena i železnička obilaznica, što znači da opasni tereti i tranzitni saobraćaj neće prolaziti kroz sam centar Beograda.

Vesić je rekao i da će do 2025. godine biti završena brza pruga između Beograda i Budimpešte, preko Novog Sada i Subotice, a da će za četiri godine biti izgrađena i brza pruga od Beograda do Niša, kojom će se između dva grada putovati tačno 100 minuta.

"Ostaje nam da završimo pregovore za poslednju deonicu pruge - 88 kilometara do Preševa. To znači da ćemo imati skoro 500 kilometara brze pruge od severa ka jugu. To je nešto što Srbija nikada nije imala", naglasio je Vesić.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar