Vučić sa predstavnicima francuskog poslovnog udruženja

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predstavnicima francuskog poslovnog udruženja Pokret francuskih kompanija - MEDEF o investicijama u prioritetne privredne sektore Srbije.
Foto: FoNet/Aleksandar Barda

 

Izvor: FoNet

Predsednik Vučić je sa predstavnicima MEDEF-a razgovarao i o zainteresovanosti francuskih kompanija za učešće u realizaciji velikih infrastrukturnih projekata u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju kabineta predsednika, Vučić je istakao da su ekonomska i politička stabilnost, kao i sveobuhvatne reforme dovele Srbiju na lidersku poziciju, kao jednu od svetski najpopularnijih investicionih lokacija, a da su kontinuirana saradnja i prisustvo francuskih kompanija i povećanje investicija najbolja preporuka drugim globalnim kompanijama da svoje poslovanje započnu u Srbiji.

Teme razgovora Vučića i predstavnika najvećeg udruženja poslodavaca u Francuskoj bile su i hrana, ekologija, obnovljivi izvori energije, razvoj IT sektora i softverske industrije, finansiranje projekata, kao i razvoj glavnog grada i zainteresovanost francuskih kompanija za učešće u realizaciji projekta rekonstrukcije i modernizacije brze pruge Beograd-Niš, navodi se u saopštenju.

Obe strane su se saglasile da je zajednička misija privrednika i svake države da rade na promociji i jačanju malih i srednjih preduzeća, koja zapravo čine oslonac svake zdrave privrede.