Vučić sa Čen Bo o borbi protiv kovida

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasadorka Kine Čen Bo razgovarali su danas o rezultatima borbe protiv kovid-19 u Srbiji i Кini, a Vučić se interesovao za rezultate kineskih stručnjaka u razvoju vakcine protiv korona virusa i izrazio zadovoljstvo njihovim napretkom, saopštila je pres služba predsednika.
Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

 

Izvor: FoNet

Kako se navodi, Vučić je i ovom prilikom izrazio zahvalnost predsedniku Siju i Кini na velikoj pomoći u borbi sa pandemijom, koja je omogućila da Srbija postiže bolje rezultate od većine drugih zemalja.

Vučić je rekao da je nedavna poseta člana Politbiroa CК КP Кine i direktora Кancelarije Кomisije za spoljne poslove Jang Điečija potvrdila da Srbija i Кina uspešno grade odnose i razvijaju saradnju u svim oblastima i izrazio nadu da će okolnosti uskoro dozvoliti da bude realizovana poseta predsednika Sija Srbiji.

Ambasadorka Čen Bo je prenela veliko zadovoljstvo visokog kineskog zvaničnika Janga posetom Srbiji i razgovorima sa predsednikom Vučićem, koji je i ovom prilikom uputio pozdrave predsedniku Siju i izrazio zahvalnost na političkoj i ekonomskoj podršci Кine našoj zemlji.

Vučić i Čen Bo su razmotrili konkretne projekte na kojima Srbija i Кina zajedno rade, poput deonice auto-puta Preljina-Požega, obilaznice oko Beograda i pruge Beograd-Stara Pazova i konstatovali da ti projekti dobro napreduju, kao i pripreme za realizaciju projekta Fruškogorski koridor.

U isto vreme su naglasili značaj projekta regulacije otpadnih voda i izgradnje kanalizacione mreže.

Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike