Vučić: Za Srbiju su mir i stabilnost od presudnog značaja

|   Info
Generalni sekretar NATO Jels Stoltenberg izjavio je danas da je za bolju situaciju na terenu potrebna odgovornost i Beograda i Prištine i da se obe strane suzdrže da ne bi došlo do nasilja.
Foto: FoNet/AP

 

Izvor: FoNet

Stoltenberg je na konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem rekao da ako bi stabilnost bila ugrožena, Kfor bi bio spreman da intervenište da se obezbedi sloboda kretanja svih ljudi na Kosovu.

On je dodao da je dijalog uz posredstvo EU platforma da se nađe rešenje koje poštuje prava svih zajednica i da ohrabruje obe strane da se angažuju u dobroj veri, pokažu fleksibilnost i budu konstruktivne.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je važnost saradnje sa Kforom po pitanju očuvanja bezbednosti i dodao da su za Srbiju mir i stabilnost od presudnog značaja, a da će se sutra na sastanku sa Prištinom Srbija držati međunarodnog prava.

Rekao je da je Stoltenbergu dostavio spisak specijalnih jedinica Kosova koje su bile na severu Kosova, da su za to morale da imaju saglasnost četiri gradonačelnika i NATO, a da nisu i spisak incidenta i napada na srpsko stanovništvo.