Završeno 16. takmičenje u klizanju u Jagodini: Mladi klizači i ove godine briljirali na ledu

|   Info
Takmičenje je trajalo dva dana, a najboljima u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji dodeljene su i nagrade. Organizatori ove sportske manifestacije su Jagodinski sportski savez i Skupština grada Jagodine
Foto: TV Kopernikus

 

Na Gradskom klizalištu u Jagodini, protekle srede, završeno je 16. po redu takmičenje u klizanju.

Takmičenje je trajalo dva dana: prvog je održano u pojedinačnoj, a drugog u ekipnoj konkurenciji. Učešće je uzelo blizu 200 talentovanih klizača iz gradskih i seoskih osnovnih škola, srednjih škola i sa Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini.
U konkurenciji učenika prvog i drugog razreda osnovnih škola, prva mesta pripala su  učenicima Osnovne škole „Boško Đuričić“: Strahinji Sentiću i Nataliji Nešić

-Očekivao sam prvo mesto i prvu nagradu. Počeo sam još odavno da klizam, ne sećam se. Učio sam sam da klizam i nastaviću i dalje da treniram –rekao je Strahinja.

-Super je bilo. Vežbala sam ceo raspust sama, ali i sa nastavnicom. Očekivala sam prvo mesto i konkurencija je bila jaka –rekla je Natalija.

Kada su u pitanju učenici trećeg i četvrtog razreda, na šampionskim pozicijama našli su se Viktor Berić iz Osnovne škole „Goran Ostojić“ i Jana Ivanović, učenica Osnovne škole „Milan Mijalković“. U konkurenciji učenika petog i šestog razreda, najbolji su bili Vukašin Komerek, učenik Osnovne škole „Boško Đuričić“ i Nikolina Stakić, učenica Osnovne škole „Goran Ostojić“. Kada su u pitanju, učenici sedmog i osmog razreda osnovnih škola, najbolji su bili učenici Osnovne škole „Boško Đuričić“:  Ilija Tomić i Jelica Komerek. Među srednjoškolcima, najboljim klizačima proglašeni su učenici Elektrotehničko-građevinske škole „Nikola Tesla“: Nina Mihajlović i Luka Marković. Kada su studenti Fakulteta pedagoških nauka u pitanju, najbolji su bili Miloš Đorđević i Maša Nešić.

U ekipnoj konkurenciji, u kategoriji osnovnih škola najbolja je bila škola „Boško Đuričić“, dok je u kategoriji srednjih i ove godine najbolja bila Elektrotehničko-građevinska škola „Nikola Tesla“.

-Nekako je postalo ustaljeno da „Boško Đuričić“ osvaja nagrade i u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji. Kada je ekipa u pitanju, saradnja je na visokom nivou i deca daju maksimum na svim poljima. Sport obožavaju i mnogo vremena su proveli na ledu. U pojedinačnoj konkurenciji imamo pet prvih mesta, što je veliki uspeh. Naravno, ne treba zaboraviti ni ostale nagrade koje su deca zdušno osvojila. Na ovaj način, opravdali su ono što su nastavnici sa njima radili, a mi učiteljice podržale –rekla je Bojana Antonijević, učiteljica u Osnovnoj školi „Boško Đuričić“.

-Zadovoljan sam pre svega zbog dece što su se skupili i klizali. Njima je veće zadovoljstvo nego nama. Čestitam svim drugim školama na učešću. Nadam se da će nastaviti i u narednim godinama sa takmičenjem. Naši klizači su i ove godine bili najbolji i najbrži –rekao je ponosno Marko Pavlović, profesor fizičkog vaspitanja u Elektrotehničko-građevinskoj školi „Nikola Tesla“ u Jagodini.

Iz organizacije su izrazili veliko zadovoljstvo: kako zbog dugogodišnje tradicije takmičenja, tako i zbog činjenice da i posle toliko godina, interesovanje za učešće među mladim ljudima ne jenjava.

-Od dana kada je kupljeno klizalište, stvoreni su uslovi da deca uče da klizaju, da se rekreiraju, zabavljaju i provode kvalitetno vreme na ovom mestu. Kada su naučili da klizaju, stvorili su se i uslovi da se takmiče, tako da je Jagodinski sportski savez, u saradnji sa školama i Gradskom upravom, organizovao ovo takmičenje. Zadovoljni smo brojem prijavljenih takmičara ove godine, sve kategorije su pune sa maksimalnim brojem takmičara. Deca vole da se takmiče i druže. Nagrada im nije glavni cilj, ali Skupština grada želi da ih nagradi za trud –rekao je Zoran Gligorijević, sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza.

Po završetku takmičenja, najboljim klizačima u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji dodeljene su i nagrade. Njih je obezbedila Skupština grada Jagodine, koja je zajedno sa Jagodinskim sportskim savezom pokrovitelj ove sportske manifestacije.

D.M.
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar