Vučić: Uzbunjivač je onaj koji nešto prijavi državnom organu ili tužilaštvu

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas "da opozicija vodi brutalnu kampanju protiv ljudi na vlasti i da je jedan od takvih slučajeva uzbunjivač iz fabrike 'Krušik' Aleksandar Obradović".
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, TV Prva

Vučić je dodao da uzbunjivač može da bude samo onaj koji nešto prijavi državnom organu ili tužilaštvu, a da Obradović to nije učinio.

On je, gostujući na Televiziji Prva, dodao da Obradović ne kaže da je u "Krušiku" bilo nelegalnih radnji i da "priča nikakve veze nema sa firmom Nebojše Stefanovića".

Upitan da li može kao predsednik Srbije da uradi nešto da atmosfera u društvu bude bolja, Vučić je rekao da je to nemoguće i da nema "zemlje na kugli zemaljskoj u kojoj je atmosfera dobra".

On je rekao "da se zna kako se na vlast dolazi i kako se sa vlasti odlazi demokratski i da mora da ima poštovanja, da može da prihvati da ima i krivice vlasti, ali da je vlast koja predstavlja ogromnu većinu" svakodnevno izložena teroru".

Vučić je rekao da "opozicija vodi brutalnu kampanju, da je unutar Srpske napredne stranke napravila kastu ili sektu koja ćuti, a da on neće da plaća reket nikome da ga ne napada".

Ponovio je da su navodi da je lideru Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergeju Trfinunoviću "nudio pola miliona nečega da izađe na izbore" i da bi voleo da državni organi to ispitaju.

Govoreći o napadu na novinarku Oliveru Jovićević, Vučić je rekao da "niko iz vlasti novinarke i druge dame nije nazivao prostitutkama i da nije normalno da to ne osuđuju koji imaju ćerke i majke".

Vučić je dodao i "da se znaju tri od četiri lica koja su palila knjigu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i da se oni viđaju i na protestima Jedan od pet miliona".