+105: Nestvarno ubedljiva pobeda Srbije nad Albanijom! (video)

|   Sport
U duelu neravnopravnih protivnika izabranice Marine Maljković su u egzibicionoj igru deklasirale protivnice, koje nisu mogle da pariraju ni u jednom segmentu igre. Košarkašice Srbije su čak 102 puta šutirale iz igre i ubacile su 12 trojki iz 24 pokušaja, kao i 63 odsto šuteva za dva poena. Pored toga su imale 54 skoka, od čega 24 u napadu, a u anale će ući podatak da Albanke za 40 minuta nisu uspele da izbore nijedno slobodno bacanje.
Foto: Košarkaški savez Srbije

 

U drugom kolu kvalifikacija za prvenstvo Evrope, ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas u Draču selekciju Albanije sa 139:34 (36:15, 38:8, 32:4, 33:7) i zadržala vodeću poziciju u grupi sa maksimalnim učinkom.

U duelu neravnopravnih protivnika izabranice Marine Maljković su u egzibicionoj igru deklasirale protivnice, koje nisu mogle da pariraju ni u jednom segmentu igre.

Košarkašice Srbije su čak 102 puta šutirale iz igre i ubacile su 12 trojki iz 24 pokušaja, kao i 63 odsto šuteva za dva poena. Pored toga su imale 54 skoka, od čega 24 u napadu, a u anale će ući podatak da Albanke za 40 minuta nisu uspele da izbore nijedno slobodno bacanje.

Zanimljiv je i podatak da su reprezentativke Albanije napravile samo osam ličnih grešaka, a primile su 139 poena.

Utakmica u Draču bila je prilika da Marina Maljković da šansu svim igračicama i sve su se upisale u listu strelaca.

"Razlika je bitna između dve ekipe… Ono što je najvažnije za žensku reprezentaciju jeste da se u svaku utakmicu ulazi maksimalno i da se igra do poslednjeg minuta, kao da je pitanje poraza ili pobede. Druga bitna stvar su mlade košarkašice koje nisu samo ulazile u igru, već su i davale ozbiljne poene. Imamo dve devojčice od 17 godina - Zarić i Popović i jednu koja je malo starija, Jovanu Nogić, zajedno sa Turudić i Bogićević koje nisu danas igrale, ali će dobiti šansu u nekoj narednoj prilici. Sve su pokazale da pre svega imaju silnu želju da igraju za seniorsku reprezentaciju, da razumeju sistem seniorske reprezentacije i da mogu biti deo nje u skorijoj budućnosti", zaključila je posle utakmice selektorka Srbije Marina Maljković.

Kvalifikacije se nastavljaju 12. novembra naredne godine, a Srbija će u trećem kolu gostovati u Litvaniji.

 

Albanija - Srbija  34:139
(36:15, 38:8, 32:4, 33:7)

Albanija: Toska 3, Lugaj, Sinani, Molaj 2, Veri 4, Lalaj, Đanaj 13, Mehmeti 8, Daša, Kobo, Hasani, Aliaj 4.

Srbija: Miljković 11, Zarić 8, Nogić 20, Stanačev 7, Popović 12, Čađo 10, N. Jovanović 16, Butulija 2, Milić 24, Bojović 8, Škorić 12, T.  Jovanović 9. 

 

 

 

Foto: Košarkaški savez Srbije
Foto: Košarkaški savez Srbije