Aplikacija "Info za sve" za pomoć osobama sa invaliditetom

|   Info
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da aplikacija "Info za sve", koja će početi da funkcioniše od jula, predstavlja mogućnost da osobe sa invaliditetom, pre svega gluva i slepa lica, dobiju servisne informacije.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: TV Prva, FoNet

"Aplikacija će početi da funkcioniše od jula i na telefonu će biti dostupne servisne informacije u audio-formatu i na znakovnom jeziku. Novac za realizaciju projekta dobijen je donacijom švajcarske vlade, a preko resornog ministarstva. Stručna lica napravila su aplikaciju tako da ona bude što jednostavnija za korišćenje", rekao je Radojičić za TV Prva.

On je istakao da u Beogradu živi oko 4.000 gluvih i nagluvih osoba, kao i da su predstavnici te organizacije bili vrlo zadovoljni prikazanim tehničkim rešenjima.

"Svima nama je u različitom vidu i nekom momentu potrebna pomoć. Ova aplikacija ima zadatak da ostvari bolju komunikaciju sa osobama koje imaju ovu vrstu invaliditeta, da pruži pravovremenu informaciju i to na način koji je za njih najednostavniji", zaključio je Radojičić.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar