Deda Mrazovi na motorima širili prazničnu atmosferu u Jagodini

|   Info
Jagodinski motoristi razgovarali su sa prolaznicima, delili im slatikiše i fotografisali se sa njima – a zadovoljstvo je bilo obostrano
Foto: TV Kopernikus

 

Tmurno, maglovito i hladno decembarsko popodne nije sprečilo jagodinske motoriste da i ove godine, ispred jagodinskog Centra za kulturu, šire praznično raspoloženje. Obučeni u kostime Deda Mrazova, uz zvuke praznične muzike, protekle nedelje 25. decembra, razgovarali su sa prolaznicima, delili im slatkiše i fotografisali se sa njima, tako da je dugogodišnja tradicija uspešno nastavljena.

-Ovo je 12. godina kako se okupljamo ovde ispred Centra za kulturu. Malim znakom pažnje pokazujemo ljubav našim sugrađanima. Družimo se spontano, nema tu neke velike organizacije. Reakcije su različite. Neki se stide, neki su opušteni jer nas znaju i navikli su na nas, ali uglavnom budu lepe reakcije. Svima želimo mir, ljubav, sreću, radost i zdravlje –rekao je Rade Kojić, jedan od motorista u kostimu Deda Mraza.

Ovaj nesvakidašnji događaj bio je samo uvod u ono što Jagodince očekuje ovog petka. U centru grada već je priređen novogodišnji market, nastupaju lokalni bendovi i ulični svirači, a već u petak od 12 sati na Gradskom trgu, zvanično počinje „Jagodinska novogodišnja čarolija“ u okviru koje će biti priređen bogat zabavni program za najmlađe.

D.M.