Delegacija Bugarske posetila Jagodinu

|   Info
Gosti obišli Crkvu Svetog Jovana Krstitelja u Končarevu, kao i glavne jagodinske turističke atrakcije. Utisci su izvanredni.
Foto: TV Kopernikus

Delegacija bugarske opštine Kovačevci posetila je Jagodinu proteklog četvrtka. Oni su tom prilikom obišli Crkvu Svetog Jovana Krstitelja u Končarevu, kao i glavne turističke atrakcije u Jagodini: „Akva park“, ZOO vrt „Tigar“, izletište „Potok“ i Muzej voštanih figura.

Predstavnici ove bugarske opštine, zajedno sa njihovim folklornim ansamblom „Bugarski ritam“, stigli su u Jagodinu u popodnevnim časovima i odmah su se zaputili ka selu Končarevo, gde su posetili Crkvu Svetog Jovana Krstitelja, velelepni pravoslavni hram koji oduševaljava turiste i posetioce:

-Arhitektura ovog pravoslavnog hrama je izuzetna. Oslikavanje crkve je takođe veoma lepo urađeno i nadam se da će ovakva uvek ostati. Mislim da će svi pravoslavni narodi ceniti ono što sam ovde video i da će uvažavati hramove kao što je ovo ovde –rekao je Ljubomir Cvetkov, zamenik predsednika opštine Kovačevci u Bugarskoj.

Posle obilaska Crkve, gosti su imali prilike da obiđu i glavne jagodinske turističke atrakcije. Prvo su posetili Muzej voštanih figura, gde su imali prilike da vide fantastične figure znamenitih ličnosti stare i novije srpske istorije iz skoro svih sfera: od politike, preko sveštenstva, pa sve do kulture i sporta.
Potom su obišli prvi srpski „Akva park“ gde su imali prilike da se uvere zašto je ovo mesto najposećenije u Srbiji u ovo doba godine. Delegacija iz Bugarske je posetila i velelepni ZOO vrt „Tigar“ gde su imali prilike da vide brojne životinje i da uživaju u divnom ambijentu. Obilazak se završio u izletištu „Potok“, gde je najviše pažnje privukao veliki veštački vodopad ispred kog su se svi sa oduševljenjem fotografisali.

Predsednik opštine Kovačevci u Bugarskoj, Vasil Stanimirov, impresioniran je onim što je imao prilike da vidi u Jagodini:
-Vidim da je Jagodina silno razvijeni turistički grad. Takođe, vidim da ima i bogatu internet prezentaciju i reklamu. Jagodina je grad koji ima perspektivu i slobodno mogu da kažem da je to evropski grad. Iako Srbija još uvek nije u Evropskoj uniji, moglo bi se reći da je Jagodina ispred mnogih gradova u Evropi. Ovde se vidi kako lokalna vlast investira i to pokazuju izvanredni rezultati. Odavde može da se uzme primer kako se razvija jedan grad –rekao je Stanimirov.

Dušan Miletić
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar