Druga grupa jagodinskih osnovaca i srednjoškolaca otputovala na besplatno letovanje

|   Info
Projekat namenjen omladini se sprovodi uspešno već 14 godina. Srednjoškolci idu pet dana u Paraliju, a osnovci sedam dana u Buljarice - i sve to o trošku lokalne samouprave.
Foto: TV Kopernikus

Projekat besplatnog letovanja za osnovce i srednjoškolce, koji lokalna samouprava grada Jagodine realizuje već 14 godina zaredom, protiče u najboljem redu. Protekle sedmice, otputovali su učenici osnovnih škola: „Boško Đuričić“ iz  Jagodine, „Vuk Karadžić“ iz Glogovca, „Branko Radičević“ iz Bunara i „11. maj“, takođe iz Jagodine. Što se srednjih škola tiče, otputovali su učenici koji su završili treći stepen obrazovanja u školama „Nikola Tesla“ i „Slavka Đurđević“. Kao i do sada, učenike je pored roditelja, na put ispratila i Snežana Vukašinović, zamenica gradonačelnika Jagodine:

-Svršenim maturantima srednjih škola želim srećan put, lep provod i nezaboravno letovanje. Pošto idu grupe iz dve različite škole, ja se nadam da će sklopiti neko novo poznanstvo, a sigurna sam da ove mlade ljude čeka i posao po povratku u Jagodinu, što im je lokalna samouprava omogućila otvaranjem novih fabrika u Jagodini. Što se učenika četvrtog razreda tiče, ovo za njih mnogo znači jer već u petom razredu možda neće biti u razredu sa drugarima sa kojima su bili do sada, tako da im je ovo poslednja prilika da svi budu zajedno u opuštenoj atmosferi–istakla je Vukašinović prilikom ispraćaja učenika.

Direktori i profesori koji su krenuli sa učenicima na put pozitivno gledaju na ovaj gest lokalne samouprave:
-Ovo deci mnogo znači, zato što ima i onih koji imaju slabije materijalne mogućnosti za odlazak na more. Ovo im je verovatno poslednje zajedničko druženje, pošto se radi o učenicima završnih razreda. Na sve ovo gledam vrlo pozitivno –rekla je Ana Hranisavljević, profesorka u ETŠ „Slavka Đurđević“ u Jagodini.

Njena koleginica, Ružica Maletković, direktorka Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Glogovcu, ističe da je ovo putovanje jako značajno za svu decu:
-Posebno je značajno za decu sa sela. Oni se puno raduju ovom druženju i upoznavanju sa drugom decom, jer mi smo mala škola i imamo malo učenika. Nadam se da će biti sve kako treba. Što se hrane tiče, tamo je kao i kod kuće, svi nauče da plivaju i tome se nadam i ove godine –rekla je Maletković.

Sa osnovcima i srednjoškolcima na put uvek kreću lekari, spasioci i obezbeđenje. Povratak ove grupe osnovaca očekuje se 15. jula, a povratak srednjoškolaca 12. jula u popodnevnim časovima. Sledeća grupa svršenih četvrtaka u Buljarice putuje 14. jula. To su učenici tri osnovne škole: „Radislav Nikčević“ iz Majura, „Rada Miljković“ iz Jagodine i „Joca Milosavljević“ iz Bagrdana. Oni kreću u 8 časova. Što se srednjoškolaca tiče, treća grupa učenika put Paralije krenuće 11. jula, a to su učenici EGŠ „Nikola Tesla“, koji kreću u 22 sata.

Dušan Miletić

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar