Elektronsko zakazivanje termina za PCR testiranje

|   Info
Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu saopštila je da je od danas na Portalu eUprava www.euprava.gov.rs omogućeno elektronsko zakazivanje termina za PCR testiranje na lični zahtev.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Građani, strani državljani sa odobrenim boravkom u našoj zemlji, kao i strani državljani bez odobrenog boravišta, odnosno turisti, mogu na jednostavan i brz način da zakažu termin u nekoj od 25 laboratorija u 22 grada i opštine u Srbiji.

U saopštenju se navodi da je ta usluga trenutno dostupna u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Nišu, Šapcu, Čačku, Užicu, Ćupriji, Sremskoj Mitrovici, Požarevcu, Pirotu, Pančevu, Leskovcu, Кruševcu, Кraljevu, Кragujevcu, Кosovskoj Mitrovici, Кikindi i Zrenjaninu.

Termin se zakazuje tako što se pokrene usluga eZakazivanje za PCR testiranje.

Direktor Кancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović rekao je da su  omogućili građanima da na brz i jednostavan način zakažu termin, kako ne bi čekali u redovima, i pozvao sve da ne odlaze u laboratorije bez zakazanog termina.

“Uvođenjem ove usluge smanjujemo pritisak na zdravstvene radnike, jer smanjujemo vreme potrebno za obavljanje administrativnih poslova i omogućavamo im da se dodatno posvete pacijentima i svom pozivu”, rekao je Jovanović.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar