Forum žena Srpske narodne partije u Jagodini organizovao tribinu o zdravstvu

|   Život
Na tribini su govorili eminentni beogradski stručnjaci iz oblasti urgentne i fizikalne medicine, kao i psihoterapeut.
Foto: Kopernikus RTV Jagodina

Cilj tribine koju je organizovao Forum žena Srpske narodne partije u Jagodini bio je da se animira javnost o značaju prevencije zdravlja. Akcenat je prvenstveno stavljen na žene i njihovo zdravlje, kao i važnost preventivnih pregleda, koji se mogu obavljati jednom godišne.
Tako je tribina obuhvatila sve svere zdravstva, počevši od urgentne medicine za koju je bila zadužena doktorka Marija Radulović, načelnik Hitne službe u Beogradu, zatim doktorka Natalija Tatić, koja je govorila o fizikalnoj medicini  i Donka Dimitrijević, čija specijalnost je psihoterapija.

“Mi lekari savetujemo da je jednom godišnje potrebo uraditi kompletan sistematski pregled, jer je to najbolji način da se preduprede eventualne bolesti koje otkrivamo u ranoj fazi. Suočeni smo sa tim da brz način života, loša ishrana, stresovi, nedovoljna fizička aktivnost, pušenje i alkohol mogu da oštete naš imuni sistem. Ukoliko se odgovorno ponašamo prema svom zdravlju bićemo mnogo zdraviji, a to i jesu poruke koje šaljimo sa ovog predavanja o zdravlju” rekla je Marija Radulović, specijalista urgentne medicine i načelnik Hitne službe u Beogradu.

Forum žena Srpske narodne partije, na čijem čelu je Vesna Milutinović kaže da se ovim predavanjem skreće pažnja Jagodincima o većoj odgovornosti prema svom zdravlju. 
“Forum žena SNP Jagodine se zalaže da se žene uključe u sve svere političkog života kao na lokalu tako i u Republici. Takođe, zalažemo se za očuvanje porodice i srpske tradicije, očuvanje osnovnih moralnih normi i povećanje nataliteta” istakla je Milutinović.
Ovakve tribine foruma žena Srpske narodne partije biće organizovane i po jagodinskim selima.
T.Mitrović

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar