Jagodinska pekara "Babuška" deli besplatna peciva: Solidarnost u doba korone

|   Info
U susret novogodišnjim praznicima, jagodinska pekara „Babuška“ odlučila je da jedan deo svog bogatog asortimana peciva pokoni građanima slabijeg imovinskog stanja. Oni su tako napravili mini štand ispred pekare, pa svaki prolaznik može da se posluži.
Foto: TV Kopernikus

 

Ako se pitate kako na najbolji način da položite test humanosti u ova teška vremena, onda sledite primer jagodinske pekare Babuška, koja poklanja taze pečena peciva sugrađanima koji nemaju novac da ih kupe, što je, kako kažu, za njih sitnica a za nekoga možda sve. Svakodnevno, oni iz svog izuzetno bogatog asortimana, izdvajaju tridesetak slatkih i slanih  peciva, brižljivo ih pakuju u kese i stavljaju na specijalno napravljene police koje se nalaze kraj ulaznih vrata, pa svako može da se posluži, ukoliko je gladan, baš kako i piše na tabli: “Ako si gladan, posluži se, tvoja Babuška.  Ova vest je  odjeknula društvenim mrežama u veoma kratkom roku, pa smo i mi posetili pekaru kako bi se uverili u tačnost priče, jedinstvene u Jagodini.

-Dobili smo ideju da na neki način pomognemo svima koji nemaju mogućnosti da kupe doručak, a gladni su. Korona nas je sve poremetila, neki nemaju posla, ili su primanja loša, pa se nadam da naše malo za nekoga znači mnogo. Iskoristili smo naše resurse, onoliko koliko smo u prilici, postavili smo policu I krenuli sa akcijom pre desetak dana. Planiramo da je sprovodimo tokom novogodišnjih i božićnih praznika, a možda je i produžimo, kaže Branka Kalajdžić, marketing menadžer u pekari „Babuška“, dodajući das u u početku građani bili jako uzdržani i sramežljivi ali da  se desilo nešto posve neočekivano. 

-Pored građana koji su stidljivo uzimali peciva, bilo je i onih koji su odlučili da ostave donaciju u korpi, ali i humanih Jagodinaca koji su tu istu korpu dopunjavali kupljenim pecivima, dodaje ona.

U pekari brinu i o najmlađima, pa je na terasi napravljen kutak sa medama i jelkom, gde deca mogu besplatno da se fotografišu.

A da se cela humana priča Babuške ne završava ovde, govori i iznenađenje priređeno za našu TV ekipu, kojoj je vlasnik pekare sa saradnicima poklonio jednu zanimljivu tortu u obliku jelke napravljenu od slatkog lisnatog testa  i buket cveća.

T.M.