Jagodinski Crveni krst obeležio Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima

|   Info
Volonteri su tog dana delili flajere: kako u centru grada, tako i u Akva parku. „Devojke i deca su nam ciljna grupa“ rekla je Tatjana Ristić, sekretar ove ustanove
Foto: TV Kopernikus

 

Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima, 30. jul, obeležava se širom sveta na različite načine, a u Jagodini je proteklog petka pažnju ovom datumu posvetila Gradska organizacija jagodinskog Crvenog krsta.

Volonterima ove ustanove je tog dana bio cilj da podelom flajera u centru grada posetiocima Akva parka i predškolcima jagodinskih vrtića, podignu svest o ovom velikom problemu današnjice:

-Naročito su nam devojke i deca ciljna grupa, koji mogu da budu na različite načine uvučeni u lanac trgovine ljudima, u oblik modernog ropstva. Crveni krst Srbije objavio je niz brošura koje mi na svojim akcijama delimo. Tako smo podelili informacije sugrađanima na koji način treba da vode računa, sa kim stupaju u kontakt, kome daju svoje lične podatke, jer vrlo često naročito devojke budu uvučene u taj lanac, a da nisu svesne šta im se dešava –rekla je Tatjana Ristić, sekretar Crvenog krsta u Jagodini.

Iz ove ustanove naglašavaju da problem trgovine ljudima ne treba da izazove strah, već oprez i potrebu za boljim informisanjem kako bi se sprečila trgovina ljudima.

D.M.