Jagodinski lekari obeležili svoju slavu

|   Info
Ovogodišnji kolačar Nataša Đorić kolač za narednu godinu predala je svom kolegi Zlatanu Milivojeviću. Najistaknutijim radnicima, tokom obeležavanja Svetih vrača, uručene su i nagrade u vidu zahvalnica i knjiga
Foto: TV Kopernikus

 

Slava lekara, praznik Svetih vrača Kozme i Damjana, obeležena je danas u sali Doma zdravlja u Jagodini.

Slavski kolač prerezan je u prisustvu sveštenih lica i medicinskih radnika. Tokom obeležavanja ovog praznika direktor Doma zdravlja u Jagodini drDarko Miletić, još jednom je apelovao na sve ljude da se vakcinišu i na taj način pomognu u borbi protiv korona virusa.

-Kod nas u ustanovi je oko 60 posto vakcinisanih. Ako uzmete u obzir da ima oko 20 posto onih koji su preležali ovu bolesti, mi smo u nekom kolektivnom imunitetu. Apelujemo svakodnevno da se ljudi vakcinišu, jer to je jedino oružje u borbi sa ovom pošasti. Nadam se da ćemo uspeti u tome, a na raspolaganju imamo i petu vakcinu. Apelujem da završimo ovu priču sa koronom, da se posvetimo onim bolestima i onim ljudima koji su možda sa strane, jer i njima treba naša pomoć –rekao je Miletić.

Ovogodišnji kolačar Nataša Đorić kolač za narednu godinu predala je svom kolegi Zlatanu Milivojeviću. To je ujedno bila i prilika da se najistaknutijim radnicima Doma zdravlja i Opšte bolnice uruče i nagrade u vidu zahvalnica i knjiga. Kada je Dom zdravlja u pitanju, nagrađeno je pet radnika: specijaliste opšte medicine Vesna Petrović i Nebojša Mihajlović, specijalista medicine rada Sanja Đurđević, pedijatar Biljana Rančić i oralni hirurg Zvonko Miivojević.

Kada su radnici Opšte bolnice u pitanju, nagrađeno je njih sedmoro: specijalista dečije i adolescentne psihijatrije Jasmina Spasojević, specijalista interne medicine i subspecijalista kardiologije Aleksandra Cvetković, specijalista dermatovenerologije Snežana Smiljanić, specijalista mikrobiologije sa parazitologijom Vesna Stavrić, vozač sanitetskog vozila Lazar Živadinović, Snježana Vidojević iz Odseka za održavanje higijene i Vesna Milutinović iz Odseka za ishranu bolesnika.

Obeležavanju slave prisustvovao je i Nikola Radosavljević, predsednik Upravnog odbora Opšte bolnice u Jagodini. On je tom prilikom izjavio da će ova zdravstvena ustanova već 25. novembra dobiti skener, a da kompletna rekonstrukcija Doma zdravlja i Opšte bolnice u Jagodini počinje već sledeće godine.

D.M.