Kineska delegacija posetila Ćupriju

|   Info
"Želimo da učvrstimo saradnju na svim poljima" rekao je sekretar komunističke partije grada Šu Jang, Bien Đenđun, tokom konferencije za medije u Ćupriji
Foto: TV Kopernikus

Privredno-politička delegacija grada Šu Jang posetila je protekle subote opštinu Ćuprija. Ninoslav Erić, predsednik opštine Ćuprija, protokol o saradnji sa ovom opštinom potpisao je prilikom svoje prošlogodišnje posete Kini. Prošlonedeljnim dolaskom privredno-političke delegacije Šu Janga, na čelu sa sekretarom komunističke partije ovog grada Bienom Đenđunom, ova saradnja je ozvaničena. Cilj njihove posete bio je razgovor o saradnji u različitim društvenim segmentima:

-Pričali smo danas o tome da imamo divnu saradnju sa gradom Šu Jangom na svim poljima. Sarađujemo na ekonomskom planu, kao i u kulturi i obrazovanju. Ova saradnja se će se intenzivirati u narednom periodu i dogovor je da se viđamo ne samo mi iz opštine, već da povežemo naše škole i institucije koje će međusobno sarađivati –rekao je Ninoslav Erić između ostalog.

Okrug Šu Jang je veoma značajan u Kini i ima više od dva miliona stanovnika. Bien Đenđun je dodao da su tri osnovna razloga za posetu Ćupriji:

-Prvi cilj je potpisivanje sporazuma o razvoju međunarodne saradnje na političkom nivou. Zatim, saradnja u obrazovanju. Šu Jang naročito želi da sarađuje sa Muzičkom školom u Ćupriji, a treća je oblast ekonomije i trgovine. Želimo da se vaši proizvodi plasiraju na naše tržište –rekao je Đanđua tom prilikom.

Po završetku konferencije, Erić je Đenđunu uručio ključ grada Ćuprije kao simbol dobrodošlice. Privredno-politička delegacija ove opštine posetila je i fabriku kinesku „Eurofiber“, čije je glavno sedište baš u Šu Jangu, ali i manastir Ravanica.

Dušan Miletić
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar