Književni klub "Đura Jakšić" obeležio svoju slavu

|   Info
Ovogodišnji kolačar bio je slikar Vladimir Kepić, a kolač za sledeću godinu predao je pesnikinji Tanji Milojević. Događaj je bio upotpunjen čitanjem poezije
Foto: TV Kopernikus

 

Književni klub „Đura Jakšić“ u Jagodini obeležio je svoju slavu, Ikonu Presvete Bogorodice Trojeručice, proteklog utorka, 25. jula u svojim prostorijama.
Ovaj praznik je ujedno i slava Udruženja književnika Srbije, a jagodinski Književni klub ga kao svoju slavu obeležava godinama unazad. Ovogodišnji kolačar bio je slikar Vladimir Kepić, koji je imao samo reči hvale za rad Književnog kluba u Jagodini.

-S obzirom na to da sam član kluba već desetak godina, to što sam ovogodišnji kolačar za mene je veliko zadovoljstvo. Književni klub je svake godine sve organizovaniji. Trude se da sve svoje aktivnosti obavljalju najbolje što mogu sa svim svojim sredstvima. Ja se nadam da će u narednom periodu to biti još bolje –rekao je Kepić, nekadašnji osnivač i upravnik galerije ovog kluba.

Književni klub „Đura Jakšić“ ušao je u 69. godinu postojanja i uspešnog rada, a iz uprave ove ustanove kulture istakli su da je obeležavanje ovog datuma za njih i njihove članove od velikog značaja.

-Nadamo se da ćemo ovaj veliki blagdan da provedemo ujedinjeni u svetosavlju, miru, zdravlju, sreći i veselju. Nadamo se da će, u ovim molitvama i u ovom današnjem danu, da nas Bogorodica, koju mi slavimo, nadahne da i dalje pišemo u njenu čast, da veličamo umetnost, književnost, da očuvamo tradiciju u dobrom duhu svetosavlja i pravoslavlja, a da to traje na mnogaja ljeta. Naši planovi sa naredni period su ogromni. U planu nam je da imamo “Kutak za istorijski trenutak” kada ćemo pričati o staroj Jagodini, tadašnjim vrednostima i tradiciji, o čemu će nam govotiti naši istoričari. Naša osnovna aktivnost i dalje biće da promovišemo knjige koje naši književnici objavljuju. Članovi našeg kluba nisu samo Jagodinci. Okupljamo ljude sa teritorije celog Pomoravlja, ali imamo i puno ljudi koji nam dolaze iz svih republika bivše Jugoslavije –rekla je prof. Snežana Bihler, predsednica Književnog kluba “Đura Jakšić” u Jagodini.

Svečanosti je, pored uprave Književnog kluba i sveštenika, prisustvovao veliki broj članova i prijatelja ove ustanove kulture, a kolač za narednu godinu predat je pesnikinji Tanji Milojević. Posle rezanja slavskog kolača, događaj je bio dodatno oplemenjen i čitanjem poezije.

D.M.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar