Kombinovan model nastave za srednjoškolce, za osnovce kao pre korone

|   Info
“Apelujem na sve prosvetne radnike da se vakcinišu, kako bi mogli da rade svoj posao i neometano radili. To je odgovornost: kako prema sebi, tako i porodici i deci kojoj predaju” rekao je Života Starčević, načelnik Školske uprave Pomoravskog okruga
Foto: TV Kopernikus

 

Od prvog septembra, svi učenici osnovnih škola od prvog do osmog razreda, pohađaće nastavu kao i pre pandemije korona virusa, u školskim klupama. Smenjivaće se prepodne i popodne, a svi časovi trajaće 45 minuta. Što se srednjoškolaca tiče, oni će kombinovati nastavu u klupama i način predavanja preko interneta, rekao je Života Starčević, načelnik Školske uprave za Pomoravski okrug i dodao:

-Grupe će se smenjivati na dnevnom nivou. Jedna grupa će ići ponedeljkom, sredom i petkom u školu, a utorkom i četvrtkom na nastavu putem interneta. Druga grupa će ići obrnuto. Sve predškolske i školske ustanove su spremne za početak školske godine. Ne očekujemo nikakve probleme. Prema podacima iz Domova zdravlja, škole kao i do sada nikada nisu bile mesta gde se prenosio virus –rekao je Starčević.

On je apelovao i na sve prosvetne radnike da prime vakcinu protiv korona virusa:

-To je elementarna odgovornost, ne samo prema sebi, već i prema porodici i đacima sa kojima rade. Mislim da je vakcina važan uslov da rade normalno svoj posao, da budemo svi zdravi i da obrazovno-vaspitni proces u školama bude teče neometano –napomenuo je on.

On je još i napomenuo da nema pravog obrazovnog procesa bez neposrednog rada sa decom:

-Mi smo se zaista potrudili što se tiče nastave putem interneta. Prethodnih godina smo snimali časova i nastavnici iz Pomoravskog okruga aktivno su učestvovali u tome. Nastavnici su to vrlo dobro radili i već su utvrdili taj metod nastave, ali takav vid nastave je nužno zlo. Takođe, deca bi trebalo da se druže, da nauče da rade i da žive u grupama, da se socijalizuju. To je vrlo važan segment odrastanja i razvijanja ličnosti svakog deteta –rekao je Starčević i poželeo svima srećan početak školske godine: kako učenicima, tako i njihovim porodicama, sa posebnom željom da im bude kvalitetnija i bolja nego prethodna.

D.M.