KUD "Goce Delčev" u Jagodini: Publika oduševljena makedonskim igrama i pesmama

|   Info
Sledećeg ponedeljka, 21. avgusta u 20 sati, na istom mestu, kod nekadašnjeg hotela “Srbija” nastupiće KUD "Sveti Nikola" iz Trstenika
Foto: TV Kopernikus

 

Kulturno-umetničko društvo “Goce Delčev” iz Delčeva u Severnoj Makedoniji održalo je koncert proteklog ponedeljka na letnjoj pozornici Društva za kulturu “Kablovi” kod nekadašnjeg hotela “Srbija”.

Ovo društvo, koje je osnovano pre 49 godina, rado je viđen gost u Jagodini. Trenutno ima 202 člana svih starosnih generacija, a sastoji se od igračke i pevačke sekcije.

-Imamo originalnu nošnju iz svih krajeva Makedonije. Uvek je drugačija i u skladu sa koreografijom koja se izvodi. Nošnju prate i svi dodaci koji su potrebni. Zato i izgleda tako lepo na sceni. Gde god da nastupamo, dočekaju nas burnim aplauzima i pozivaju na bis –rekla je Sonja Mavrodieva Georgievska, predsednica KUD „Goce Delčev“.

Kulturno-umetničko društvo „Goce Delčev“ nastupa širom Evrope, a sledeće godine, na njihovo veliko zadovoljstvo, obeležiće pola veka postojanja i uspešnog rada. Njihova saradnja sa Društvom za kulturu „Kablovi“ traje skoro četiri decenije.

-Naša saradnja je dugačka i divna. U Jagodinu dolazimo 39 godina, a igrači iz „Kablova“ dolaze i na naš festival koji se održava u septembru. Na ovaj način gradimo mostove prijateljstva, ljubav je obostrana i nadamo se da će tako biti još dugo –rekla je predsednica.

Na Letnjoj sceni, Jagodinci su uživali u koncertu koji je bio pripremljen posebno za njih. U  publici je bilo od dece do starijih ljubitelja foklora, a svaki nastup nagrađen je gromoglasnima aplauzima.

Društvo „Goce Delčev“ uskoro očekuju nastupi na festivalima u Italiji i Bugarskoj, a sledećeg ponedeljka, 21. avgusta, na Letnjoj sceni „Kablova“ u 20 sati, kod nekadašnjeg hotela „Srbija“ publici će se predstaviti KUD “Sveti Nikola” iz Trstenika.

Svi događaji na Letnjoj sceni “Kablovi” besplatni su za sve posetioce.

D.M.
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar