KUD "Grigor Prličev" iz Skoplja nastupio u Jagodini

|   Info
Kulturno-umetničko društvo iz Skoplja oduševilo publiku svojim repertoarom
Foto: TV Kopernikus

Program na letnjoj sceni Društva za kulturu „Kablovi“ je uveliko u toku. Proteklog ponedeljka, nastupilo je Kulturno-umetničko društvo „Grigor Prličev“ iz Skoplja, a ovim nastupom ozvaničen je i početak dobre saradnje ova dva kulturno-umetnička društva:
-Mi smo se sa njima upoznali na festivalu u Poljskoj prošle godine. Deca se znaju, sada su iskoristili priliku da se druže i mi naravno planiramo uzvratnu posetu –rekao je Oliver Jovanovski, predsednik Društva za kulturu „Kablovi“ u Jagodini.

Kulturno-umetničko društvo „Grigor Prličev“ osnovano je davne 1945. godine, a jagodinskoj publici predstavili su bogat repertoar koji se sastojao iz brojnih igara među kojima su i „Kopačija“, „Solunka“, „Vodarke“ i brojne druge:
-Naša saradnja traje tri-četiri godine. Dolazili smo već ovde. Bili smo i do „Akva parka“, to je najlepši deo grada. Nastupamo širom Srbije. Svake godine nastupamo i u Guči, a imamo pozivnicu i za ovu godinu –rekao je između ostalog Mirko Janevski, umetnički rukovodilac kulturno-umetničkog društva „Grigor Prličev“ iz Skoplja.
Nastupi na letnjoj sceni „Kablova“ uvek privuku veliku pažnju publike, koja je igračko umeće mladih folkloraša iz Skoplja pozdravila burnim aplauzima. Sledećeg ponedeljka, na letnjoj sceni “Kablova” u Jagodini, nastupiće KUD “Sveti Nikola” iz Trstenika.

Dušan Miletić
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar