Ministarstvo informisanja i telekomunikacija: Svi podaci javne uprave su zaštićeni

|   Info
Svi podaci javne uprave zaštićeni su i nijedan poverljiv dokument Vlade Srbije nije otkriven, saopštilo je danas Ministarstvo informisanja i telekomunikacija povodom učestalih pretnji na društvenim mreža po pitanju informacione bezbednosti i objava da su kompromitovani poverljivi dokumenti Vlade i hakovani različiti državni sajtovi.
Foto: Pixabay

 

Izvor: FoNet

"Svi podaci od značaja za Republiku Srbiju čuvaju se u Državnim data centrima u Beogradu i Kragujevcu po najvišim tehničkim i bezbednosnim standardima", navodi se u saopštenju i dodaje da stručne službe Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informacione agencije, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, kao i Vojske Srbije koordinisano rade i prate sve aktivnosti.

Kako se ističe, uznemirujuće objave koje se pojavljuju na društvenim mrežama imaju cilj da zaplaše građane i predstavljaju element specijalnog rata koji se vodi protiv Srbije.

Ministarstvo poziva sve zaposlene u javnoj upravi da nastave da se pridržavaju mera informacione bezbednosti i svih bezbednosnih preporuka rukovanja sa neproverenim i sumnjivim i-mejl porukama i internet sajtovima.

 

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.