Izvor: Južne vesti
Veštim rukama pravili su burek sa mesom, sirom i spanaćem, a kako kažu, da bi ovaj specijalitet ispao kako valja, treba napraviti tanke kore, sa dobrim nadevom i puno masti.
Ljubitelji bureka, kako je najavjeno, na štandovima koji će na keju kod amfiteatra biti do 19. avgusta, moći će da probaju burek i sa slatkim nadevima.
Na otvaranju "Dana bureka" na amfiteatru je nastupio Đorđe David. I do kraja manifestacije posetioce očekuje muzički program.
Inače, "Dani bureka" organizuju se posle dve godine pauze, nakon što je 2016. manifestacija otkazana jer je glavni sponzor odustao od učešća, a pekare bile nezainteresovane. Kako su tada kazali pekari, nisu bili zadovoljni organizacijom, te zbog toga nisu želeli da učestvuju.
Buregdžijadu organizuje Unija pekara Niša, a ove godine podržao je i Grad Niš, preko Turističke organizacije.
Komentari (0)
Ne postoji komentar!