Na severu KiM mirno, ali napeto

|   Info
Na severu Kosova jutros je mirno, ali napeto, posle akcije interventne jedinice kosovske policije u severnom delu Mitrovice i u Zvečanu, a ranjeni Srećko Sofronijević je stabilno i van životne opasnosti, javio je RTS.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, RTS

Pripadnici kosovske policije za ekonomski kriminal i carine u sredu ujutru su zatvorili više prodavnica u severnom delu Kosovske Mitrovice i okolnim mestima, kako bi, kako su saopštili, sprečili krijumčarenje robe.

To je izazvali reakciju žitelja na severu Kosova, koji su kamionima i vozilima blokirali pojedine gradske ulice i raskrsnice. Policija je okupljenje Srbe pokušala da rastera suzavcem i šok bombama, a oni su uzvratili kamenicama. Tada je došlo i do pucnjave.

Kako je javio reporter RTS, u sredu postavljene barikade u severnom delu Kosovske Mitrovice i u mestu Rudare su uklonjene, tako da je saobraćaj prohodan.

U bolnici u Mitrovici je pregledano još nekoliko osoba koje su povređene tokom akcije policije, ali je većina njih zatražila da bude puštena kući.

Još ima tragova sukoba u Mitrovici i u Zvečanu, na ulicama su patrone od ispaljenih metaka i šok bombi. Ispaljeno je na stotine metaka, a kosovska policija tvrdi da su i demonstranti koristili vatreno oružje.