Nikola Bertolini posetio Svilajnac: Podrška Evropske Unije od velikog je značaja

|   Info
On je tom prilikom obišao zgradu za socijalno stanovanje, Novu industrijsku zonu i projekat zaštite od poplava. „Da nije njih, ne bismo mogli da idemo putem kojim smo krenuli“ rekao je predsednik opštine Predrag Milanović
Bertolini i Milanović: Foto TV Kopernikus

 

Nikola Bertolini, šef odeljenja za saradnju Delegacije Evropske Unije u Srbiji, posetio je proteklog četvrtka opštinu Svilajnac.

Tom prilikom, on je zajedno sa predsednikom opštine Predragom Milanovićem obišao zgradu za socijalno stanovanje koja je izgrađena u okviru programa „Podrška Evropske Unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“. Potom je usledio obilazak Nove industrijske zone čije infrastrukturno opremanje je podržala Evropska Uija, kao i projekat zaštite od poplava koji je Evropska Unija finansirala, a koji podrazumeva regulaciju korita Resave.

Bertolini je tom prilikom istakao da Evropska unija podržava sve projekte koji doprinose boljem životu građana.

-Veliki broj ambasadora voli da dolazi ovde i uvek ovo mesto gde mi njih dovedemo. Naravno da uvek kada vide jednu ovako dobro razvijenu opštinu ja njima kažem da je to jedna opština koja u srcu ima Evropsku Uniju. Gradonačelnik mi je danas tokom sastanka rekao da je Svilajnac već članica Evropske Unije. To je tačno. Sve ovde funkcioniše, svi projekti koji su realizovani odrađeni su kako treba. Oni se i dalje dobro održavaju i to je ona suštinska stvar kojom ćete privući dodatna sredstva, dodatnu podršku i biti još bolji –rekao je Bertolini.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović zahvalio se delegaciji Evropske Unije na dugogodišnjoj podršci i saradnji.

-Da nije bilo sredstava Evropske Unije i Delegacije sigurno se mi ne bi oporavili 2014. godine od poplava koje su bile u Svilajncu. Nalazimo se ovde na reci koja je napravila problem i koja je sanirana zahvaljujući sredstvima Evropske Unije. Sve ono što smo obišli, urađeno je zahvaljujući njihovim finansijskim sredstvima i mislim da je Svilajnac dobar primer kako možete da sarađujete sa Evropskom Unijom. Ljudi koji rade u Delegaciji, koji brinu o ovim projektima, mogu da budu zadovoljni onim što su danas videli u Svilajncu. Mi u opštini Svilajnac smatramo da moraju da postoje opštine koje mogu da vuku razvoj Srbije i da ne možemo svi da se razvijamo ravnomerno. Ukoliko bi izostala ovakva podrška, sigurno ne bi mogli da idemo putem kojim smo krenuli –rekao je Milanović tokom obraćanja medijima.

Posle obilaska svih projekata koje je finansirala Evropska Unija, Bertolini je zajedno sa predsednikom opštine obišao i Osnovnu školu „Jovan Jovanović Zmaj“, a posetio je i Prirodnjački centar Srbije.

D.M.
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar