Održan Dan otvorenih vrata u jagodinskoj Policijskoj upravi

|   Info
Desetak mladića i devojaka imali su priliku da saznaju sve o konkursu za buduće policijske službenike, kao i obuci koja će se održavati u Sremskoj Kamenici
Foto: TV Kopernikus

Ministarstvo unutrašnjih poslova, zajedno sa odeljenjem za stručno obrazovanje i Policijskom upravom u Jagodini, organizovalo je proteklog utorka, uz podršku OEBS-a u Srbiji, Dan otvorenih vrata za sve mladiće i devojke koji su zainteresovani za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Kandidati koji su se prijavili, tog dana mogli su da saznaju informacije u vezi sa konkursom za osnovnu policijsku obuku: od opštih uslova koji su neophodni do toga kako izgleda postupak izbora i sam kvalifikacioni ispit:

-Danas smo im ukazali na uslove za konkurisanje, zatim na način podnošenja prijave, potrebnu dokumentaciju, kao i na to kako se vrši selekcija kandidata i kako izgleda sam kvalifikacioni ispit. Prikazani su i svi segmenti policijske obuke koja se realizuje u savremeno opremljenom centru za policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. U sklopu osnovne policijske obuke, polaznici će imati i četvoronedeljnu praksu koju realizuju u područnim policijskim upravama u kojima će raditi. Posle uspešno obavljene obuke i uspešno položenog završnog ispita, polaznici se raspoređuju u policijskim upravama gde će se, u statusu pripravnika, osposobljavati za dalji rad u zvanju uniformisanog policijskog službenika, za koje je predviđena srednja stručna sprema –rekla je Ana Milojević, savetnica za profesionalnu informisanost u Policijskoj upravi u Jagodini.

Danu otvorenih vrata u jagodinskoj Policijskoj upravi prisustvovalo je desetak kandidata iz pomoravskih gradova, a konkurs traje još dve nedelje.

Dušan Miletić
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar