Održan humanitarni bazar za Kostu, Miu, Isidoru i Strahinju

|   Info
Izlagači su prodavali različite predmete: od dekoracije do slatkiša, a događaj je privukao pažnju velikog broja posetilaca. Organizator je Udruženje „Srpski tim za izazove“.
Foto: TV Kopernikus

 

Veliki humanitarni bazar pod nazivom „Jagodinska novogodišnja bajka“ održan je protekle nedelje, 24. decembra, u holu Hale sportova „JASSA“ u Jagodini.

Okupili su se izlagači iz različitih krajeva naše zemlje koji su na svojim štandovima predstavili svoje jedinstvene proizvode koje su prodavali brojnim posetiocima različitih generacija, a sve u cilju prikupljanja novčane pomoći za one kojima je to u ovom trenutku najpotrebnije.

-To su ručni radovi članova našeg udruženja, ono što su oni stvarali na radionicama. Interesovanja ima, pogotovo za dečje kapice. Prisustvujemo ovakvim događajima kad god možemo –rekla je Danijela Glušac iz kraljevačkog Udruženja „Carpe diem“.

-Nudimo slatkiše, novogodišnje ukrase i čestitke. Da se sve ovo napravi, zaduženi su bili đaci naše škole. Tu su bili i nastavnici, a sa decom su radili i učitelji i učiteljice, koji su na časovima likovne kulture napravili sve ove ukrase. Podržavamo humanost i želimo da pomognemo porodicama ove dece –rekla je Mia Andrić ispred Učeničkog parlamenta Osnovne škole „Boško Đuričić“ u Jagodini.

-Odazvali smo se kao i ranijih godina da pomognemo deci. Imamo torte, kolače, medenjake, mafine i brojne druge raznovrsne slatkiše. Obradovalo me je koliko ima dece koja su došla da kupe ovde proizvode da bi što više sakupili novac –rekla je Dragana Simić, predsednica Udruženja „Slatki osmeh“ iz Jagodine.

Humanitarni bazar pod nazivom „Jagodinska novogodišnja bajka“ i ove godine organizovan je na inicijativu Udruženja „Srpski tima za izazove“.

-Bavimo se konkretno radimo osoba sa invaliditetom. Udruženje postoji od 2017. godine. Humanitarni bazar smo organizovali i prošle godine. Tada je bio namenjen samo Kosti, a sada je on pozvao i svoje drugare, a to su Isidora, Strahinja i Mia. Cilj je da prikupimo novac za lečenje naših drugara –rekla je Isidora Ilić Milenković, predsednica Udruženja „Srpski tim za izazove“.

Roditelji dece za koju se prikuplja novčana pomoć ganuti su višegodišnjim angažovanjem ovih humanih ljudi.

-Drago nam je zbog velikog odziva ljudi. Trudimo se da pomažemo jedni drugima što više možemo, a i mi dobijamo veliku pomoć od naših sugrađana i šire –rekla je Maja Dimitrijević, mama dečaka Koste koji boluje od cerebralne paralize.

Tokom ove sedmice na Gradskom trgu u Jagodini biće održano još nekoliko humanitarnih bazara, te se ovom prilikom pozivaju ljudi dobre volje da pomognu koliko god su mogućnosti i da na taj način doprinesu borbi za što brže ozdravljenje svojih najmlađih sugrađana.

D.M.
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar