Održan šesti Vaskršnji koncert Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini

|   Info
Specijalni gost koncerta bio je i Hor „Ramonda“ Društva za kulturu „Kablovi“, a publika je izvođače, posle svakog nastupa, nagradila gromoglasnim aplauzima
Foto: TV Kopernikus

 

Vakršnji koncert hora, orkestra i folklornog ansambla Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, šesti po redu, održan je protekle srede u sali Kulturnog centra u Jagodini.

Ovaj koncert se već tradicionalno održava od 2016. godine, a brojna publika je i ovaj put imala priliku da uživa u vokalnim i instrumentalnim izvođenjima tradicionalnih narodnih pesama, pod vođstvom Jelene Grkić Ginić i Milice Stanković. Prisutni su imali priliku da čuju izvođenja pesama poput „Zrno tamjana“, „Jesenje lišće“, „Cveće cafnalo“ i brojne druge u novim aranžmanima.

-Fakultet pedagoških nauka u Jagodini nije samo naučna i obrazovna ustanova. Mi se bavimo i kulturom i umetnošću, a vaskršnji koncert je pravi način da mi pokažemo naše kvalitete i u tom domenu. Pripreme su dugo trajale, tokom cele akademske godine. Poslednjih meseci, početkom februara i novog semestra dajemo veliko ubrzanje zato što je ovo jak godišnji koncert na kome pokazujemo sve ono što smo radili i kako su se naši studenti potrudili –rekla je profesorka Stanković.

Gost koncerta bio je i Hor „Ramonda“ Društva za kulturu „Kablovi“ iz Jagodine, kojim je dirigovao Srđan Petrović. Članovi hora izveli su „Džez kanon“ nepoznatog autora i pesmu „Devojko mala“.

-Ta saradnja sa Društvom za kulturu „Kablovi“ postoji iz vremena Muške učiteljske škole, kada su profesori stare škole sarađivali sa horovima i ansamblima pri ovom Društvu. Ovim putem nastavljamo saradnju i nadamo se još uspešnijoj u budućnosti –rekla je ona.

Koncert je završen nastupom folklornog ansambla koji je nastupio pod vođstvom Đorđa Bogdanovića, a koji je izveo igre iz leskovačkog kraja. Brojni posetioci nagradili su izvođače gromoglasnim aplauzima, a treba istaći i da će Hor Fakulteta pedagoških nauka nastupiti ovog vikenda na Festivalu „Majske muzičke svečanosti“ u Bijeljini.

D.M.
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar