Održan stručni skup "Diferencijacija u nastavi" na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini

|   Info
„Ova tema je veoma važna, jer želimo da izađemo u susret svim učenicima uz poštovanje različitosti“ rekla je Snežana Vasiljević, profesorka biologije u Osnovnoj školi „Rada Miljković“ u Jagodini
Foto: TV Kopernikus

 

Stručni skup na temu „Diferencijacija u nastavi“ održan je protekle srede u amfiteatru Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini. Organizatori skupa su Centar za inovacije i razvoj kurikuluma Pedagoškog fakulteta, Osnovna škola „Rada Miljković“ i Društvo učitelja iz Jagodine, uz podršku Školske uprave ovog grada.

Na Fakultetu se u poslednje četiri godine redovno održavaju stručni skupovi, a Snežana Vasiljević, profesorka biologije u Osnovnoj školi „Rada Miljković“ u Jagodini:

-Za ove četiri godine bilo je raznih tema, pre svega na inicijativu nastavnika. Teme su interkulturalnost, projektna nastava, mentorski rad nastavnika i sada primena diferencijalne nastave. To je veoma važna tema. Radi se o učenicima sa različitim predznanjem, motivacijom i potrebama za rad, tako da smo smatrali da je ovo tema pomoću koje ćemo, kroz primere dobre prakse, podići kapacitet nastavnika za primenu ovog metoda, zajedno sa ostalim oblicima rada. Na taj način izlazimo u susret potrebama svih učenika uz poštovanje različitosti –rekla je Vasiljević.

Predavači su bili sa Fakulteta pedagoških nauka iz Jagodine, a pored prosvetnih radnika iz Jagodine, bilo je i onih iz drugih gradova i mesta u Srbiji. Vasiljević je istakla da su u planu još tri važna stručna skupa. U februaru će nastavnicima biti pružena podrška u izboru udžbenika za narednu školsku godinu. Planirana je i projektna nastava koja je, prema njihovim rečima, obavezna od prvog do petog razreda. U maju mesecu planira se još jedan stručni skup gde će nastavnicima govoriti u horizontalnom i vertikalnom povezivanju i pomoći učenicima u prilagođavanju od četvrtog do petog razreda osnovne škole.

Dušan Miletić
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar