Održana promocija vojnog obrazovanja u Jagodini

|   Info
Prisustvovali su, kako visoki činovnici u Vojsci Srbije, tako i učenici srednjih vojnih škola i studenti na različitim smerovima Vojne akademije
Foto: TV Kopernikus

 

Širom naše zemlje, Ministarstvo odbrane Republike Srbije uveliko vrši promociju konkursa za upis učenika osnovnih i srednjih škola u srednje i visoke vojne škole. Jedna od njih održana je prošlog utorka u Osnovnoj školi „Milan Mijalković“ u Jagodini.

Tom prilikom, predstavljene su sve pogodnosti sticanja obrazovanja u pomenutim ustanovama, a prema rečima nadležnih iz Ministarstva odbrane Republike Srbije, interesovanje za upis poslednjih godina je sve veće.

-Vojni poziv je izuzetno častan poziv i ima tradiciju u našoj zemlji. Kao i prethodnih godina, interesovanje je na visokom nivou i nadamo se da će takvo biti i ove godine –rekao je doc. dr Negovan Ivanković, potpukovnik i nastavnik Katedre vojnohemijskog inžinjerstva Vojne Akademije Univerziteta odbrane u Beogradu.

Promociji su prisutvovali i kadeti Vojne i Vojno-medicinske akademije, kao i učenici Srednje stručne vojne škole i Vojne gimnazije.

-Vojna akademija pruža izuzetno dobro obrazovanje i odličan je spoj teorije i prakse. Ja sam lično prezadovoljna studiranjem na ovom fakultetu i svima bih ga preporučila iz istih razloga. Kvalitetni su uslovi života, perspektivno je za kasnije posle završetka i pruža širok spektar mogućnosti za dalje karijerno usavršavanje –rekla je kadet Violeta Gavrilović, koja je na drugoj godini smera Kopnene vojske na Vojnoj akademiji u Beogradu.

-Svakom ko voli otadžbinu, ko želi da brani našu Srbiju i ko vidi sebe u uniformi, ja bih mu toplo preporučio da upiše Vojnu gimnaziju, a kasnije i Vojnu akademiju –rekao je Ivan Radojević iz Topole, učenik završne godine Vojne gimnazije u Beogradu.

Konkurs za upis u Vojnu gimnaziju i Srednju stručnu vojnu školu biće otvoren od 1. februara do 15. marta, dok će za upis u Vojnu akademiju i Medicinski fakultet Vojne akademije konkurs biti otvoren od 15. februara do 31. marta. Uslovi za upis nalaze se na sajtovima Ministarstva odbrane Republike Srbije, Univerziteta odbrane, Vojne akademije i Vojne gimnazije.  

D.M.
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar